6 yaşındaki çocuğa istismar davasında yeni gelişme

6 yaşındaki çocuğa istismar davasında yeni gelişme
Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilmesine ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili yargı süreci devam ediyor.

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu sanık Kadir İstekli'yi 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel'i 20 yıl ve anne Fatma Gümüşel'i ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmış ancak kararın ardından dosya istinafa taşınmıştı.

6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında tutuklama

Yerel mahkeme kararını değerlendiren Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek kararı bozmuştu.

İstinaf cezayı az bulmuştu: H.K.G. davasında sanıklar yarın yeniden yargılanacak

İstinaf Mahkemesi, Kadir İstekli’nin çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar ve eşe karşı nitelikli cinsel saldırı suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması gerektiğini vurgulamış ayrıca anne ve babanın cezasının ebeveyn olmaları nedeniyle artırılması gerektiğini belirtmişti. Bu nedenle dosya yeniden yargılama yapılması için Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

6 yaşındaki çocuğun istismar davasında kritik gelişme: Savcının görev yeri değiştirildi! | Bursa Haberleri | Bursa Muhalif

Yarın Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların yeniden yargılanmasına başlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar