Akşener'in eski yardımcısı Sevinç Atabay CHP'ye katıldı: Rozetini Özel taktı

Akşener'in eski yardımcısı Sevinç Atabay CHP'ye katıldı: Rozetini Özel taktı
İYİ Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Sevinç Atabay, bugün CHP'ye katıldı. Atabay'ın rozetini CHP lideri Özgür Özel taktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda CHP'ye yeni katılanlara rozetlerini taktı.

h8dacjeu.jpeg

Üçüz kardeşler Ayşegül, Enes ve Eren kardeşlerin partiye katıldığını açıklayan Özel, İYİ Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Sevinç Atabay’ın da CHP'ye katıldığını söyledi. Eğitimci Sevinç Atabay'a rozetini Özel takdim etti.

atabay.jpg

SEVİNÇ ATABAY KİMDİR?

Sevinç Atabay, Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nda göreve başladı. Kariyeri boyunca çeşitli uluslararası deneyimler edinen Atabay, 1990-1993 yılları arasında Eğitim Ataşesi olarak ABD'nin Chicago kentinde bulundu ve Harold Washington College'da "Post Graduate-Vocabulary Building" eğitimi aldı.

Türkiye'de eğitim programlarının geliştirilmesi ve uygulanmasında önemli roller üstlenen Atabay, Talim ve Terbiye Kurulu'nda Program Geliştirme Dairesi'nde çalıştı. Ayrıca, erken yaş dil öğretimi uygulamalarının geliştirilmesi gibi alanlarda da görev aldı ve Kitap Yazım Komisyonları'nda Başkanlık yaptı. İngiltere'de Banbury&Bicester College'da Certificate Program (Adult Education) tamamladı.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki eğitim politikalarının tanıtılması konusunda da aktif olan Atabay, 2000-2006 yılları arasında Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde Topluluk Programları Genel Koordinatörü olarak Brüksel-Türkiye arasında çalıştı.

2006 yılında emekli olduktan sonra Türk Eğitim Derneği Genel Müdürlüğü ve TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürlüğü görevlerini eş zamanlı olarak yürüttü.
Atabay, eğitim alanında sivil toplum kuruluşlarında da aktif bir rol oynadı. Avrupa Birliği'nin anlaşılması için oluşturulan AB Takımı'nda yer aldı ve TÜSİAD Eğitim Komisyonu, TOBB Eğitim Meclisi gibi çeşitli kuruluşlarda üyeliklerde bulundu. Ayrıca, Genç Liderler Akademisi'nde de Hayal Ortaklığı yaptı.

Yayınlanmış birçok makalesi ve kitabı bulunan Atabay, İYİ Parti'den ayrılarak bugün itibariyle CHP üyesi oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar