Bakan Yerlikaya'dan polislere 1 Mayıs teşekkürü

Bakan Yerlikaya'dan polislere 1 Mayıs teşekkürü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından 1 Mayıs’ta görev yapan polisler için paylaşım yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü gösterilerinde görev yapan polislere teşekkür etti.

Yerlikaya mesajında şunları kaydetti: "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kanunsuz gösteri ve yürüyüşüne karşı büyük bir ferasetle, sağduyuyla karşı koyan; toplumsal olayların nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda, dünyadaki tüm polis teşkilatlarına örnek olan İstanbul’daki kahraman polislerimize teşekkür ediyorum.

Sizlerle iftihar ediyorum. Milletimizin destek ve duası sizlerle."

ali-yerlikaya-001.jpg

1 MAYIS KUTLAMALARINA KISITLAMA GETİRİLDİ

1 Mayıs kutlamaları kapsamında İstanbul'un Saraçhane Meydanı'nda toplanan CHP, DEM Parti, DİSK, KESK ve TMMOB üyeleri ile diğer bazı siyasi parti ve sendika temsilcileri, günün anlam ve önemine dair açıklamalar yaparak Taksim Meydanı'na yürümek için harekete geçti.

5422718d-79e6-44fc-84f8-771a000b2b71.jpeg

Ancak, grupların Taksim Meydanı'na çıkmasına izin verilmedi ve polis tarafından engellendi. Bu sırada bazı göstericiler, polise kaldırım taşları ve bayrak sopalarıyla saldırdı ve polis buna biber gazı ile müdahale etti.

Polis ekipleri, yürüyüşün devam etmesini isteyenleri Saraçhane Meydanı'na kadar uzaklaştırdı. Sonrasında ise DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin eylemi sonlandırma kararı almasının ardından gruplar dağıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar