Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Ankara Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Toplantıda, eski TBMM Başkanları İsmail Kahraman, Köksal Toptan, İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek ve Mustafa Şentop gibi önemli isimlerle birlikte Cumhurbaşkanlığı'nın üst düzey yetkilileri de yer aldı.

Toplantının ana gündemi ülkenin karşı karşıya olduğu çeşitli konuların ele alınması ve stratejik adımların belirlenmesiydi.

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu veya kısa adıyla Yüksek İstişare Kurulu (YİK), ulus ve devlete hizmeti olmuş bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından yararlanılabilmesi amacıyla Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Mayıs 2019 tarihinde yayımlanmış Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile oluşturulmuş kuruldur.

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU NASIL BELİRLENİR?

Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, cumhurbaşkanı tarafından seçilir. Ayrıca kurul üyeleri devlete hizmet etmiş ve bilgi birikimine sahip olan TBMM eski başkanları veya başkanvekilleri arasından belirlenir.

Kurulun çalışma yöntemi ve esasları, kurul üyelerine yapılacak ödemeler cumhurbaşkanınca belirlenir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar