Geri dönüşüm malzemeleriyle teknolojik aletler yaptı: Henüz 14 yaşında ama...

Geri dönüşüm malzemeleriyle teknolojik aletler yaptı: Henüz 14 yaşında ama...
Hakkari'nin Derecik ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Aram Kaynak, iki yıl önce hobi olarak başladığı çalışmalarıyla şimdi teknolojik aletler üretiyor.

Aram Kaynak, yerel kaynakları kullanarak projelerini hayata geçiriyor ve atık malzemelerden robotik cihazlar üretiyor. Başarılarıyla çevresinde dikkat çeken Kaynak, çalışmalarını sürdürüyor ve teknolojik alanda gelecekte daha büyük projelere imza atmayı hedefliyor. Bu süreçte, yerel yöneticilerden ve topluluklardan da destek alarak hedeflerine ulaşmaya çalışıyor.

Sınırın sıfır noktasında yer alan Derecik ilçesinin Yeşilova köyünde yaşayan Yeşilova Mehmetçik Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aram Kaynak, atık malzemelerden yaptığı robotik aletlerle büyük bir ilgi topladı. İHA muhabirine verdiği röportajda, Aram Kaynak 12 yaşından beri robotik malzemelerle ilgilendiğini ve mekanik projeler üzerinde çalışmaya başladığını belirtti.

aw185894-08.jpg

İlk olarak bir helikopter yapmayı denediğini ve başarılı olduğunu söyleyen Kaynak, bu deneyimin kendisini daha fazla motive ettiğini ifade etti. Kendini geliştirmek için belediye başkanından tam destek aldığını ve Govend Dergisi'nin de kendisine imkanlar sunduğunu dile getirdi. Kaynak, bu desteklerden ötürü Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç ve Govend Dergisi yetkililerine teşekkür ettiğini belirtti.

aw185894-07.jpg

Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç ise seçim süreci nedeniyle yoğun bir dönem geçirdiklerini ancak Aram Kaynak'ın çalışmalarını görmezden gelemediklerini ifade etti. Dinç, Derecik Belediyesi ve Govend Dergisi olarak Aram Kaynak'a maddi ve manevi destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. "Biz burada bunun için varız" diyen Dinç, umudun olduğu her yerde ses duyulması ve gerekenin yapılması gerektiğini belirtti. Derecik Belediyesi ve Govend Dergisi olarak Aram Kaynak ve diğer umut veren gençlere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

aw185894-09.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar