Kalp sağlığına dikkat

Kalp sağlığına dikkat
Prof. Dr. Mustafa Çetin, kalp sağlığının önemine dikkat çekerek, düzenli doktor kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kalp hastalıklarının ülkemizde ve dünyada yaşam kayıplarının önde gelen nedenleri arasında olduğunu belirten Prof. Dr. Çetin, bu hastalıkların artışıyla birlikte kalp sağlığı konusunda daha bilinçli olunması gerektiğini ifade etti.

Risk faktörleri arasında kadınlarda 55, erkeklerde 45 yaş üzeri olmanın, ailede genetik kalp hastalığı öyküsü, sigara tüketimi, hipertansiyon, yüksek kolesterol, hareketsiz yaşam, depresyon, diyabet, obezite, stres ve erken menopoz gibi faktörlerin bulunduğuna değinen Prof. Dr. Çetin, bu risk faktörlerinin kontrol altına alınabileceğini ve kalp sağlığını korumanın mümkün olduğunu vurguladı.

Gençlerde ve her yaş grubunda görülebilen kalp hastalıklarına karşı alınması gereken önlemler konusunda da uyarılarda bulunan Prof. Dr. Çetin, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersiz yapma, sigara kullanımını bırakma, stresten uzak durma, düzenli doktor kontrolleri yapma, tuz tüketimini azaltma, kilo kontrolüne dikkat etme, kan şekerini ve kolesterolü dengeleme gibi önerilerde bulundu.

Özetle, kalp sağlığını korumak için sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ve düzenli doktor kontrollerini aksatmamak önemli. Bu şekilde, kalp hastalıklarının önüne geçmek ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek mümkün olur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar