Mehmet Şimşek IMF İle aynı karede! Ve sonunda el sıkıştılar

Mehmet Şimşek IMF İle aynı karede! Ve sonunda el sıkıştılar
IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, sosyal medya hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir fotoğraf paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Gopinath, görüşmenin detaylarını sosyal medya hesabından paylaşarak, "Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dünya ekonomisi üzerine mükemmel bir sohbet" notuyla paylaştı ve Bakan Şimşek'i etiketledi.

glj5cgnw4aen7qc.jpeg

Ancak Bakan Şimşek henüz IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath’ın X hesabından kendisini etiketlediği paylaşıma karşılık bir etkileşimde bulunmadı.

gita.jpg

BAKAN ŞİMŞEK'E ÖVGÜLER

IMF Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Görüşmenin ardından IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye'nin reform programını desteklediklerini belirtti.

Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye'de önemli bir politika değişikliği yaşandığını ve bu değişikliğin mali konsolidasyonu da içerdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'deki parasal sıkılaşma ve artan harcamaları karşılamak için yapılan mali politika değişikliklerini övdü.

glj58j1weaen6c1.jpeg

IMF İŞARET EDİLMİŞTİ

Ekonomistler yerel seçimler sonrası başta artan döviz kuru ve enflasyonun düşürülmesi için Türkiye'nin IMF ile anlaşacağı öngörüsünde bulunmuşlardı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar