Pakistan’daki sel feleketinde can kaybı 87'ye yükseldi

Pakistan’daki sel feleketinde can kaybı 87'ye yükseldi
Pakistan'da şiddetli yağışların neden olduğu seller ve düşen yıldırımlar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 87'ye, yaralı sayısı ise 82'ye yükseldi.

Pakistan'da şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketi ve yıldırım düşmesi sonucu yaşanan can kaybı artmaya devam ediyor. Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) tarafından yapılan açıklamaya göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 87'ye, yaralı sayısı 82'ye yükseldi. Can kayıplarının 36'sı kuzeybatıdaki Hayber Pakhtunkhwa eyaletinde meydana gelirken, 53 kişi de yaralandı. Doğudaki Pencap eyaletinde 25 kişi yaşamını yitirirken, 8 kişi yaralandı. Güneybatıdaki Belucistan eyaletinde 15 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi yaralandı. Pakistan'ın kontrolündeki Keşmir'de ise 11 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı.

aw186492-05.jpg

Yağışlar nedeniyle ülke genelinde 2.715 evin kısmen hasar gördüğü veya tamamen yıkıldığı bildirildi.

Şiddetli yağış ve fırtınanın devam edeceği, yağışların ülkenin birçok bölgesinde ani su baskınlarına neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

aw186492-01.jpg

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, şiddetli yağıştan etkilenen bölgelerdeki yardım çalışmalarının hızlandırılmasını ve yağış nedeniyle kapanan yolların yeniden açılması için çalışmaları hızlandırılmasını istedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar