21 yaşındaki gencin kanıyla oynadılar! Skandal hata sonrası inceleme başlatıldı

21 yaşındaki gencin kanıyla oynadılar! Skandal hata sonrası inceleme başlatıldı
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 30 saniye boyunca yanlış kan verilince yoğun bakıma alınan 21 yaşındaki talasemi hastası Furkan İçyar tedavisinin ardından taburcu edilirken, İl Sağlık Müdürlüğü skandal hata sonrası inceleme başlattı.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Talasemi Ünitesi'ne düzenli olarak 15-20 günde bir kan almaya giden Furkan İçyar, bu seferki ziyaretinde iddiaya göre 30 saniye süreyle yanlış kan verildi. Durumunun hızla kötüleşmesi üzerine yoğun bakıma alınan ve 2 gün boyunca burada kalan İçyar, daha sonra normal servise alındı ve taburcu edildi. Bu olaya ilişkin aile, sorumlular hakkında yasal işlem başlatırken, İl Sağlık Müdürlüğü de konuyla ilgili bir inceleme başlattı.

21-yasindaki-gencin-kaniyla-oynadilar-il-saglik-mudurlugu-inceleme-baslatti-cgyw.webp

Furkan İçyar yaşadığı deneyimi şu şekilde anlattı:

"Ben hastaneye gittiğimde yanlış kan verildi. Durumum kötüleşti ve yoğun bakıma alındım. İki gün boyunca ağır ilaçlarla tedavi gördüm. Bu ihmali kabul etmiyorum, çünkü bu durum ölümcül bir hasar bırakabilirdi. Ailem de bu konuda çok perişandı. Hala etkileri devam ediyor ve doktorların kontrolü altındayım. Şikayette bulunduk ve bu sorumsuzluğun peşini bırakmayacağız."

yanlis-kan-isim-benzerliginden-veri-t9ek.webp

ŞİKAYETTE BULUNDUK

İçyar'ın babası da bu konuda şu ifadeleri kullandı:

"Oğlum 2 gün yoğun bakımda kaldı ve şimdi evde dinleniyor. Şikayette bulunduk ve bu yanlışı yapan kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz. Başka bir aileye böyle bir şey yaşanmasını istemeyiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar