Galatasaray'ı frenleyen o isim kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Galatasaray'ı frenleyen o isim kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Galatasaray, deplasmanda Alanyaspor’u 4-0 mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

GALATASARAY'I FRENLEYEN O İSİM KİM?

Lider Galatasaray şampiyonluk yarışında fire vermemek için Alanya deplasmanından da 3 puan almak amacındaydı...

Sarı-kırmızılılarda Fildişili sağ bek Serge Aurier ilk kez forma giyerken; Barış Alper Yılmaz sağ kanatta; Kerem Aktürkoğlu da sol tarafta yer aldı..

Wilfried Zaha, Tete Martins, Hakim Ziyech, Carlos Vinicius ve Davinson Sanchez yedekler arasında yer alırken; Dries Mertens yine golcü Mauro Icardi'ye gol servislerini yapmak üzere sahadaydı..

Ev sahibi Alanyaspor'daysa golcüler Carlos Eduardo, Anderson Silva, Ui-jo Hwang ve Pione Sisto yedekler arasında yer alırken; Mısırlı santrfor Ahmed Hassan, Oğuz Aydın, Efecan Karaca ve Yusuf Özdemir'den top bekleyecekti..

İlk 20 dakikada Alanyasporlu Oğuz Aydın'ın vuruşu az farkla üstten auta giderken Galatasaray atağında Mauro Icardi'den önce kaleci Ertuğrul Taşkıran topu yumrukla uzaklaştırdı.. Pozisyonun devamında yardımcı hakem Deniz Caner Özaral'a sert tepki gösteren Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke kırmızı kartla tribüne gönderilirken İdari Yönetici Mevlüthan Çavuşoğlu da sarı kart gördü..

Galatasaray'da Abdülkerim Bardakçı bulduğu 2 pozisyondan birinde golü attı ancak hakem Cihan Aydın rakibi Jure Belkovec'e faul yaptığı gerekçesiyle filelere giden topu geçerli saymadı..

Ev sahibi Alanyaspor'daysa Oğuz Aydın'ın vuruşu yan direğe çarpıp auta giderken Galatasaraylı Victor Nelsson'un ters kafa vuruşu direğin bir karış yanından kornere gitti..

Dries Mertens'in sağ ayağının dışıyla enfes vuruşu Alanyaspor kale direğinde patlarken; Barış Alper Yılmaz kaleyi bulayınca takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti...

Kerem Aktürkoğlu ve Serge Aurier'i kenara alan Teknik Direktör Okan Buruk ikinci yarıda Kaan Ayhan ile Hakim Ziyech'i içeri atarken; böylesine zorlu virajda geçtiğimiz sezon takımın şampiyonluğunda başrolü oynayan futbolculardan Sergio Oliveira'yı küstürerek neden kadro dışı bıraktığı da çok tartışılacak..

Ev sahibi Alanyaspor'da Efecan Karaca'nın ceza sahası içinde Abdülkerim Bardakçı'yla mücadelesinde yerde kalmasına hakem Cihan Aydın oyunu devam ettirirken, Oğuz Aydın'ın şutunu kaleci Fernando Muslera kurtardı..

Galatasaray beklenmedik bir anda golü buldu... Kerem Demirbay'ın pasıyla sol tarafta topla buluşan Barış Alper Yılmaz önce rakibi Florent Hadergjonaj'dan ardından Efecan Karaca'dan sıyrılıp sağ ayağıyla ip gibi vurdu ve kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı mağlup ederek ASLAN'ı 1-0 öne geçirdi..

Gol sırasında Alanyaspor'un İsviçre asıllı Kosovalı sağ beki Florent Hadergjonaj neden ellerini arkasında bağladı anlamak zor..

Sarı-kırmızılılar golden sonra baskısını arttırırken, Kerem Demirbay'ın enfes kafa vuruşunu Alanyaspor savunmasında Richard Candido gol çizgisinden çıkarırken Barış Alper Yılmaz kaleyi bulamadı..

Hakim Ziyech ve Barış Alper Yılmaz'la kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı yoklayan Galatasaray golü buldu.. Dries Mertens'in pasında topla buluşan Hakim Ziyech; sağ çaprazdan yaklaşık 25 metreden sol ayağıyla öyle bir çaktı ki kaleci Ertuğrul Taşkıran sağ tarafına giden topa herkes gibi bakınca ASLAN 2-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke; Ahmed Hassan ve Richard Candido'nun yerlerine Ui-jo Hwang ile Joao Novais'i oyuna alırken; Barış Alper Yılmaz'a sert bir müdahalede bulunan Leroy Fer kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı...

Galatasaray'da Kerem Demirbay'ın vuruşunu kaleci Ertuğrul Taşkıran güçlükle kurtarırken; Dries Mertens'in şutu az farkla yandan auta gitti..

10 kişi kalan Alanyaspor'da Efecan Karaca'nın yerine Nicolas Janvier oyuna girerken Galatasaray çok kısa bir süre sonra 3'üncü golü buldu..

Derrick Köhn'ün pasında sol tarafta topla buluşan Barış Alper Yılmaz; rakibi Joao Novais ellerini arkada bağlayınca içeri kıvrıldı ve Furkan Bayır'ın üzerine gitmemesini fırsat bilerek yine aynı noktadan vururken, kendisinin 2'nci ASLAN'ın 3'üncü golünü Alanyaspor filelerine bıraktı..

Golden sonra Galatasaray'da Lucas Torreira, Victor Nelsson ve Kerem Demirbay'ın yerlerine Wilfried Zaha, Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez oyuna girerken; Alanyaspor'daysa Yusuf Özdemir'in yerine Pione Sisto sahadaydı..

Galatasaray durmuyordu.. Bu kez sağ taraftan Kaan Ayhan'ın yerden içeri gönderdiği topa Mauro Icardi ayak koyunca ASLAN 4-0'lık üstünlüğü buldu..

Alanyaspor'da Ui-jo Hwang'ın vuruşu kaleci Fernando Muslera'dan dönerken Galatasaray'da da Hakim Ziyech'in vuruşu az farkla üstten auta gitti..

Galatasaray'da Wilfried Zaha'nın cılız vuruşu kaleci Ertuğrul Taşkıran'da kalınca ASLAN 4-0 kazanarak şampiyonluk yolunda bir virajı daha geçti..

Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke anlamsız bir pozisyonda kendisini oyundan attırmayı nasıl becerdi anlaşılır gibi değil..

Bu takımda Efecan Karaca 10 numara pozisyonunda değil; kanatlarda oynar..

İyi oynayan Brezilyalı ön libero Richard Candido, neden oyundan alındı şaşkınlık verici...

Hakim Ziyech'in oyuna girişiyle Kerem Demirbay'ın vitesi arttırması sonucu Barış Alper Yılmaz da rakip savunmacılar Florent Hadergjonaj, Joao Novais ve Furkan Bayır'ın hatalarıyla 2 kolay gol buldu...

Faslı yıldız Hakim Ziyech'in vuruşuna diyecek söz yok ancak böylesine önemli bir yıldız bomboş bırakılır mı sorgulamak lâzım..

"Ayrık otu" dediğimiz Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'ın el freni.. Bugün de o çıktı; 4 golle 3 puan geldi... Ancak Galatasaray ilk yarıda neden hücum zenginliğine kavuşamadı tartışmak lâzım..

Galatasaray haketti ve 3 puanı hanesine yazdırdı.... Artık yavaş yavaş şampiyonluk şarkıları söylemenin zamanı..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar