Google’dan yepyeni özellik! Bu bağlantılara tıkladığınız anda sizi uyaracak

Google’dan yepyeni özellik! Bu bağlantılara tıkladığınız anda sizi uyaracak
Google Mesajlar, artık bağlantılara tıklamadan önce uyarı gösterecek. Böylelikle kayıtlı olmayan numaralardan gelen mesajları daha güvenli hale getirecek.

Google, kullanıcıları bilinmeyen numaralardan gelen riskli bağlantılara karşı korumak amacıyla yeni bir özellik ekledi. Bu özellik, kayıtlı olmayan numaralardan gelen bağlantılara tıklamadan önce uyarı göstererek güvenlik önlemlerini artırıyor.

GOOGLE MESAJLAR BAĞLANTIYA TIKLAMADAN ÖNCE UYARI GÖSTERECEK

Google Mesajlar'ın son beta sürümünde keşfedilen yeni özellik, Android geliştiricileri tarafından sunuldu. Bu özellik, Google'ın güvenlik odaklı yaklaşımının bir parçası olarak görülüyor. Artık, kişi listenizde olmayan bir göndericiden gelen mesajları kontrol ederken daha dikkatli olabileceksiniz.

Android cihazlarda ortaya çıkacak olan uyarılar, kullanıcıları göndericinin kayıtlı olmadığını hatırlatacak ve bağlantıya gitmeden önce olası riskler konusunda dikkatli olmalarını sağlayacak. Şu anda Google Mesajlar'ın temel bağlantı uyarıları sunması rağmen, bu uyarıları kolayca geçmek mümkün.

Yeni sistem, kullanıcıların kayıtlı olmayan numaralardan gelen bağlantıları açmadan önce riskleri anladıklarını kabul etmelerini sağlayarak daha bilinçli hareket etmelerini amaçlıyor.

whatsapptan-dolandirici-mesajlarina-karsi-yeni-onlem

Google, RCS teknolojisini kullanarak mesajlaşma özelliklerini güncellerken, yeni spam bağlantı koruması Android telefonlara, Apple'ın iMessage uygulamasında bulunan benzer bir özelliği taşıyacak.

Google Mesajlar'ın beta sürümünde denenen bu özellik, başarılı testlerin ardından kararlı sürümde tüm kullanıcılara sunulabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar