Ünlü Türk helvası marketlerden acilen toplatılıyor! İşte nedeni

Ünlü Türk helvası marketlerden acilen toplatılıyor! İşte nedeni
Bir Türk helva markasının ürünü, ortaya çıkan sağlık riski sebebiyle Almanya'daki tüm marketlerden geri çağrılıyor.

Dünya genelinde çeşitli nedenlerle geri çağrılan ürünlere bir yenisi daha eklendi. Son olarak İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Dairesi, Beypazarı markasına ait soda ürünlerinde yüksek oranda bor tespit edilmesi üzerine tüm marketlerden geri çağrılmasına karar verdi.

Bu gelişmenin ardından Almanya'dan da bir Türk helva markasının ürünleri için geri çağrılma kararı geldi. Bu durum, ürünlerde tespit edilen sağlık risklerine karşı alınan tedbirlerin bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

MARKETLERDEN TOPLATILIYOR

1959 yılında kurulan ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Tunas Helva markasına ait, son kullanma tarihi 11 Eylül 2025 olan Kakolu Krelva Tahin Helvası ürünü, fıstık/fındık alerjisi olanlara yönelik uyarı etiketi eksikliği sebebiyle tüm marketlerden geri çağrılıyor.

Alerjisi olanlar için ciddi sağlık riski oluşturabileceği gerekçesiyle alınan karara göre, ilgili ürünü satın alan müşteriler fatura ibraz etmeden ürünü satın aldıkları yerlere iade edebilecekler. Bu durum, alerjisi olan tüketicilerin güvenliği için alınan önemli bir tedbir olarak duyuruldu.

Söz konusu geri çağırmadan etkilenen ürünün bilgiler şöyle:

Ürün Kodu: TUNAS Kakaolu Krelva Helva Tahin
İçerik: 350 g
Son kullanma tarihi: 11 Eylül 2025
Parti: 110923-03

helva.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar