14 il için sarı kodlu uyarı fena bastıracak. Bunaltıcı sıcaklara kısa bir mola

14 il için sarı kodlu uyarı fena bastıracak. Bunaltıcı sıcaklara kısa bir mola

Ülke genelinde yaz sağanakları etkisini sürdürüyor. Cumartesi günü birçok bölgede sıcaklık 4-5 derece düşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 14 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

İstanbul'da gündüz yağışlar sınırlı olacak, bu akşamdan cumartesiye kadar ise aralıklı yağmur bekleniyor. Cuma günü bu yağışlar, hava sıcaklığını 5 derece düşürecek.

ugtk1ekkbkkctq5gaxrxja.webp

Bugün öğle saatlerinde İstanbul'da hava sıcaklığı 34 dereceyi bulacak. Ankara'da akşam saatlerinde yerel sağanaklar bekleniyor, Antalya'nın iç kesimleri de yaz sağanaklarından etkilenecek. Ankara'da sıcaklık 32 derece, Antalya'da hissedilen sıcaklık ise 40 derece olacak. İzmir'de yüksek nem oranı devam edecek ve gölgede sıcaklık 37 dereceyi bulacak. Bursa'ya ise yağmur cuma günü ulaşacak ve sıcaklık 34 derece olacak.

ord9my61r0qb0falyetu2g.webp

14 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

MGM, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Uşak ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yayınladı.

Vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Marmara Bölgesi'nde yağışlar Trakya'da yer yer şiddetli olacak ve günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Cuma günü yağmur Kocaeli'ye kadar tüm bölgeyi etkilerken, gök gürültüleri de bekleniyor. Edirne'de sıcaklık 31, Balıkesir'de 34, Sakarya'da 33 derece olacak. Cuma günü belirgin bir serinleme olacak.

dt2h3hdsfuow19wm-yybbg.webp

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi'nde sağanaklar Eskişehir-Konya arasında yer yer kuvvetli olacak, yağış cuma günü bölge genelinde bekleniyor. Eskişehir ve Konya'da sıcaklık 32, Kayseri'de 33, Sivas'ta ise 31 derece olacak.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi'nde sahillerde yüksek nem devam ediyor, Kütahya, Uşak ve Manisa'nın Demirci-Kula bölgelerinde yağmur şiddetli olacak ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekiyor. Denizli'de sıcaklık 39, Manisa'da 38, Muğla'da 37, Afyon'da 30 ve Bodrum'da 36 derece olacak.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesi'nde yağışlar Kahramanmaraş-Hatay arasında ve Isparta çevresinde aralıklarla devam edecek. Adana'da sıcaklık 34, Mersin ve Hatay'da 33, Kahramanmaraş'ta ise 36 derece olacak, ancak yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklık Adana, Mersin ve Hatay'da termometre değerlerinin 6-8 derece üzerinde olacak.

KARADENİZ BÖLGESİ

Karadeniz Bölgesi'nde perşembe günü yağmur çok az miktarda olacak, cuma günü ise Zonguldak, Kastamonu ve batı Karadeniz kıyıları ile Trabzon-Rize taraflarında kuvvetli sağanak bekleniyor. Bolu'da sıcaklık 30, Kastamonu'da 33, Samsun ve Trabzon'da ise 29 derece olacak.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar hala ortalamaların biraz üzerinde seyrediyor. Erzurum'da sıcaklık 27, Malatya'da ise 35 derece olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Gaziantep'te sıcaklık 37, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ise 40 derece olacak. Cuma ve cumartesi günleri Erzurum-Kars tarafına yine yağış geliyor.

25 TEMMUZ PERŞEMBE HAVA NASIL OLACAK?

25.jpg

26 TEMMUZ CUMA HAVA NASIL OLACAK?

26.jpg

27 TEMMUZ CUMARTESİ HAVA NASIL OLACAK?

27.jpg

28 TEMMUZ PAZAR HAVA NASIL OLACAK?

28.jpg

29 TEMMUZ PAZARTESİ HAVA NASIL OLACAK?

29.jpg