14 Mayıs'ı 10 ay öncesinden bilmişti! Erken seçim için tarih verdi

14 Mayıs'ı 10 ay öncesinden bilmişti! Erken seçim için tarih verdi

14 Mayıs'ı 10 ay öncesinden bilen İsmail Küçükkaya, erken seçim için tarih verdi.

14 Mayıs'ı 10 ay öncesinden bilmişti

Parti liderlerinden erken seçim tarihleri art arda gelirken bir tarih tahmini de İsmail Küçükkaya’dan geldi. Gazeteci Küçükkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

Kocaeli'de seçim sandığı kurulacak - Çağdaş Kocaeli Gazetesi

“2026 YILI SONBAHARI”

14 Mayıs'ta yapılan genel seçimleri 10 ay öncesinden bilen Küçükkaya ‘Yazın bir kenara’ diyerek “Edindiğim izlenim doğru ise ki daha 14 Mayıs seçimi ile ilgili doğru izlenim paylaşmıştık. 2026 sonbaharında seçime hazırlanıyorlar Ankara'da. İki tarafta. Evet erken seçim kararı alınacak. Böylece Cumhurbaşkanı aday olabilecek. Özgür Özel tarafı CHP tarafı olur verecek. 2026 yılı sonbaharı” dedi.

İsmail Küçükkaya'nın yeni adresi belli oldu – Bursa Muhalif

ÖZEL 2025'İ İŞARET ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim için 2025 yılını işaret ederek şunları söylemişti: 2025 yılının Kasım ayı, Sayın Erdoğan'a bir çağrı yaptığımız tarihtir. ‘Bu 2’nci dönemi mi, 3’üncü dönemi mi’ geçmişte çok tartışıldı. Kendileri anayasa aksini yazmasına rağmen, ‘Anayasa değiştikten sonra 2’nci dönemimiz’ diyordu. Yüksek Seçim Kurulu bu fikre iştirak etti, bu yönde karar verdi. Seçimleri cumhurbaşkanı yenilediği halde yeniden aday olabildi. Bu durumda 3’üncü döneminde, şimdi yani 2’nci döneminin içinde kendisi seçim kararı alırsa yeniden aday olamıyor, çok net. Erdoğan yeniden aday olmak iddiası varsa son tarih 2025 Kasım’dır.

ERBAKAN: 2025 SONU

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise "Bu şartlarda Türkiye’nin de milletin de 2028 yılına kadar dayanacak hali kalmamıştır. 2025 sonu veya 2026 yılının ilkbaharında bir erken seçimin yapılması değişimin gerçekleşmesi gerekiyor’’ diyerek erken seçim için tarih vermişti.