2 yaşında karaciğer nakli oldu. Şimdi kalp bekliyor

2 yaşında karaciğer nakli oldu. Şimdi kalp bekliyor

Doğuştan metabolizma rahatsızlığı olan ve 2 yaşında karaciğer yetmezliği nedeniyle organ nakli yapılan 4 yaşındaki Elif Kekeç, şimdi de kalp yetmezliği ile mücadele ediyor. Elif'e uygun donör bulunduğunda kalp nakli yapılacak.

Elif Kekeç, 2019 yılında İstanbul’da metabolizma rahatsızlığı ile dünyaya geldi. 2 yaşındayken karaciğer yetmezliği teşhisi konulan Elif, özel bir hastanede yapılan karaciğer nakli ile hayata tutundu. Ameliyatın ardından 25 gün yoğun bakımda kalan Elif, kısa bir süre sonra kalp yetmezliği yaşamaya başladı. Yapılan tetkikler sonucu kalp yetmezliği geliştiği tespit edilen Elif, 4 ay önce ailesi tarafından götürüldüğü Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedaviye alındı. Elif’e ilaç tedavisi başlandı ve kalp nakli sırasına alındı. Uygun bir donör bulunduğunda kalp nakli gerçekleştirilecek.

"HER ŞEY GÜZEL OLACAK DERKEN CEHENNEMİ YAŞADIK"

Elif’in babaannesi Hatun Kekeç, torununun önce karaciğer, şimdi de kalp yetmezliği ile mücadele ettiğini belirterek, "Karaciğer naklinden sonra doktorlar Elif’in kalp çalışma hızının bir anda düştüğünü söylediler. Çok şaşırdık ve üzüldük. Her şey güzel olacak diye beklerken adeta cehennemi yaşadık. Torunumun kalp çalışma oranı yüzde 10’a düşmüştü. Elif’e anjiyo yapmak istediler, ancak kalbinin buna dayanamayacağını anlayınca daha kapsamlı bir hastanede tedavi edilmesi gerektiğini bildirdiler. Ben de Elif’i Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne getirdim" dedi.

"ORGANLARIMIZ YAŞAM OLSUN"

Hatun Kekeç, Elif'in kalp nakline ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Şu anda ilaç tedavisi görüyor ve kalp nakli bekliyoruz. Uygun donör bulunursa Elif hemen ameliyata alınacak. Elif’i eve bile göndermiyorlar çünkü durumu çok kritik. Vatandaşlarımızın organ bağışı konusunda duyarlı olmalarını istiyorum. Elif’im gibi birçok çocuk ve insan organ bekliyor. Organlarımız toprakta çürüyeceğine bir umut, bir yaşam olsun. O hasta insanları ve ailelerini hayata bağlasın. İnşallah yavruma da organ bulunur. Yan odasında bulunan arkadaşına organ bulundu, çok sevindik. İnşallah bizim evlatlarımıza da çıkar" diye konuştu.

Elif Kekeç ise, "Organlarınızı bağışlayın. Ben de koşup oynamak, hastanede kalmak istemiyorum. Parka gitmek ve büyüyüp doktor olmak istiyorum. Türkiye sesimi duysun. Ne olur bağış yapın" dedi.