20 hırsız bir kuyumcu milyonluk vurgun. Soygun anı saniye saniye kaydedildi

20 hırsız bir kuyumcu milyonluk vurgun. Soygun anı saniye saniye kaydedildi

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir kuyumcuda 20 hırsızın aynı anda gerçekleştirdiği "toplu hırsızlık" olayı, görenleri hayrete düşürdü.

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Sunnyvale'de yaşanan toplu hırsızlık olayı görenleri şoke etti. Sunnyvale Polisi tarafından kamuoyuyla paylaşılan ve sadece 2 dakika 8 saniye süren güvenlik kamerası görüntüleri, izleyenlerin ağzını açık bıraktı.

Sunnyvale Kamu Güvenliği Departmanı, olay hakkında detayları bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, en az 20 kişilik bir hırsızlık çetesi, 12 Haziran'da şehrin en büyük kuyumcularından birini hedef aldı.

0-pbga.jpg

Hırsızlar, mağazaya birlikte girip, alabildikleri kadar mücevheri toplamaya başladılar. İki dakika içinde kuyumcuyu soyan hırsızlardan bazıları, bir dakikadan kısa sürede olay yerinden kaçarken, diğerleri çantalarını doldurmak için daha uzun süre mağazada kaldı.

1-jn0j.jpg

Sunnyvale Polisi, başlattıkları soruşturma sonucunda olaya karıştığı düşünülen beş kişinin yakalandığını açıkladı. Gözaltına alınan şüpheliler, gerekli işlemlerden sonra Santa Clara İlçe Hapishanesi'ne sevk edildi. Şüpheliler, silahlı soygun, araç kaçırma, tutuklamaya direnme, hırsızlık, suç işlemek için komplo kurma, vandalizm ve hırsızlık aletleri bulundurmakla suçlanıyor.

2-fajf.jpg

Yakalanan şüphelilerin üzerinden bol miktarda mücevher ele geçirildi. Grup halinde gerçekleştirilen bu soygunda çalınan malların toplam değeri ise henüz belirlenemedi.