20 yıldır kullandığı çekiç Vietnam Savaşı'ndan kalma el bombası çıktı

20 yıldır kullandığı çekiç Vietnam Savaşı'ndan kalma el bombası çıktı

Çin'de yaşayan 90 yaşındaki kadının 20 yıldır çekiç olarak kullandığı bir aletin, Vietnam Savaş'ından kalma bir el bombası olduğu ortaya çıktı.

Çin'in Hubei eyaletinde yaşayan 90 yaşındaki yaşlı kadın, 20 yıl boyunca çivi çakmak ve fındık kırmak için kullandığı aletin, Vietnam Savaş'ından kalma bir el bombası olduğu ortaya çıktı.

El bombasının yıllar boyunca nasıl patlamadığı ise büyük merak konusu oldu.

20-yil-boyunca-cekic-olarak-kullandigi-alet-17490350-9648-m.jpg

Çin'de yaşayan 90 yaşında bir kadın, 20 yıl önce çiftlikte çalışırken ilginç bir metal yumru buldu. Bulduğu parçayı çekiç sanan ve evde fındık kırma, çivi çakma gibi işlerde kullanan yaşlı kadın, 23 Haziran 2024'te evini yıkmak için gelen işçilerin durumu fark etmesiyle hayatının şokunu yaşadı.

20-yil-boyunca-cekic-olarak-kullandigi-alet-17490350-267-amp.jpg

İHBAR ÜZERİNE POLİS HAREKETE GEÇTİ

İşçiler, 20 yıl boyunca bir kadının çekiç olarak kullandığı aletin aslında bir el bombası olduğunu fark edince hemen yetkililere bildirdi. Huangbao Polis Karakolu, gelen ihbar üzerine harekete geçerek olay yerine polis memurları ve bomba imha ekibi gönderdi. Polis yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, "El bombasını güvenli bir şekilde imha etmek için uzman ekipleri devreye soktuk" dedi.

18920758-700x400.webp

20 YILDIR NASIL PATLAMADIĞI MERAK KONUSU

Ahşap sapındaki koruyucu metal kapaktan tanınan el bombası, Vietnam Savaşı yıllarına ait Çin yapımı bir Tip 67 el bombası olduğu belirlendi. Uzman bomba imha ekipleri tarafından güvenli bir şekilde imha edilirken, bu bombanın 20 yılı aşkın süredir patlamamış olması internet üzerinde çeşitli spekülasyonlara neden oldu.