28 bin lira cezası var! Tatilcilerin hevesini kursağında bırakacak yasak

28 bin lira cezası var! Tatilcilerin hevesini kursağında bırakacak yasak

İspanya'nın Malaga kentinde, turistlere getirilen yasaklar herkesi şaşkına çevirdi. 28 bin lira cezası olan yasak ise dikkat çekti.

Tatilcilerin hevesini kursağında bırakacak yasak

2023 yılında yaklaşık 14 milyon turisti ağırlayan İspanya'nın popüler yaz destinasyonlarından Malaga’da kalabalık kent sakinlerinin tepkisini topladı.

Yerel aktivistler, Malaga'nın turistler için bir tema parkına dönüştüğünü savunarak özellikle gece hayatı ve kulüpler için gelen kaba ziyaretçileri eleştirdi. Pandemi sonrası artan turizm, kira fiyatlarını yükseltirken, şehir merkezinin burjuvalaşması yerel halkı olumsuz etkiledi.

Over the Sea, in the City - Flats for Rent in Málaga, Andalucía, Spain - Airbnb

Euronews’in haberine göre, Malaga yerel meclisi, bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla turizm kurallarını güncelledi.

Kent yetkilileri, hem İngilizce hem de İspanyolca başlatılan bir poster kampanyası ile turistlere uymaları gereken kuralları hatırlattı.

Malaga Gezi Rehberi | Gezimanya

ÜSTSÜZ GEZMEK YASAKLANDI

Şehirde sık sık üstsüz ya da yüzme kıyafetleriyle dolaşan turistlerden şikayetçi olan kent sakinlerinin talepleri doğrultusunda, kamusal alanlarda üstsüz veya iç çamaşırıyla dolaşmak yasaklandı. Bu kurala uymayanlara 750 euroya ( 28.520,52 Türk Lirası) kadar para cezası verilecek.

Muelle Uno, a shopping promenade in the port of Malaga

YÜKSEK SESLE KONUŞMAK VE MÜZİK DİNLEMEK YASAK

Belediye, ziyaretçilerden bağırmamalarını, yüksek sesle şarkı söylememelerini veya müzik dinlememelerini istedi. Özellikle yerleşim alanlarında, sakinlerin istirahat saatlerine saygı gösterilmesi ve yaşlılar, hastalar, çocuklar ve çalışanlara karşı hassas olunması gerektiği vurgulandı.