33 adet TOGG yan yana gelip onu yazdılar

33 adet TOGG yan yana gelip onu yazdılar

Eskişehir'de ‘Türkiye Çevre Haftası' etkinlikleri kapsamında 33 TOGG kullanıcısı bir araya geldi ve ‘Sıfır Atık' yazdı. İşte detaylar...

Eskişehir'de gerçekleştirilen ‘Türkiye Çevre Haftası’ etkinlikleri kapsamında, sıfır atık, sıfır karbon ve sıfır emisyon konularına dikkat çekmek amacıyla 33 TOGG kullanıcısı bir araya geldi. Bu buluşmada, TOGG otomobilleriyle mesaj verildi.

Eskişehir'de 33 TOGG kullanıcısı, Eskişehir Valiliği'nin desteğiyle, 'Türkiye Çevre Haftası' kapsamında anlamlı bir projeye imza attı. Çevre kirliliğinin önlenmesi, halkın bilinçlendirilmesi ve geleceğe temiz bir çevre bırakmak amacıyla her yıl 5 Haziran'da kutlanan Dünya Çevre Günü'nde sıfır atık, sıfır karbon ve sıfır emisyon konularına dikkat çekmek isteyen sürücüler, elektrikli araçlarıyla 'Sıfır Atık' yazısını oluşturdu. Renkli TOGG araçlarının bir araya gelmesiyle oluşan yazı, drone ile havadan görüntülendi.

666338dabc17d6055d0c15b2.webp

“BİZ TEMİZ, TEMİZ ÜRETEN BİR TOPLUMUZ”

Etkinlik sonunda konuşan Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, 'Sıfır Atık' yazısının TOGG otomobillerle yazılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türk halkının sıfır atık projesini bir yaşam felsefesi haline getirdiğini vurgulayan Çelik, "1972 yılından bu yana Dünya Çevre Günü olarak kutladığımız 5 Haziran'ı, üç yıl önce Cumhurbaşkanımızın imzasıyla 'Türkiye Çevre Haftası' olarak kutlamaya başladık. 5 Haziran'ı içine alan bu haftayı artık Dünya Türkiye Çevre Haftası olarak anıyoruz. Biz de Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Eskişehir Valiliği olarak 3 Haziran'dan itibaren etkinliklerimize başladık. Bugün beşinci günümüzde, farklı bir etkinlik gerçekleştirmek istedik. Eskişehir Valimiz himayelerinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü olarak şehirdeki TOGG kullanıcılarını davet ettik. Sağ olsunlar, bizi kırmayıp geldiler. 'Sıfır Atık' yazısıyla Sıfır Atık Projesi'ne olan farkındalığı artırmayı hedefledik. Bildiğiniz üzere, Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde 2017 yılında başlatılan ve bakanlığımızın koordinasyonuyla yürütülen 'Sıfır Atık' projesi, uluslararası alanda önemli ödüller kazandı." dedi.

650x344-istanbulda-teslimat-icin-bekleyen-togglar-goruntulenditogglar-istanbulda-sahiplerini-bekliyor-1692167640944.webp

33 TOGG YAN YANA GELDİ...

"Ülkemizde artık bu proje sadece bir program olmaktan öte, Türk halkının yaşam tarzı haline gelmiş durumda. Bu durumdan son derece memnuniyet duyuyoruz. Eskişehir olarak da sıfır atık konusunda büyük bir başarı elde ettik. Her geçen gün, her yaş grubundaki vatandaşlarımız atık yönetimini ciddiye alıyor ve atık oluşturmamak için adımlar atıyorlar. Bu dönüşüm bizi gerçekten mutlu ediyor. Bu etkinliği düzenlemek istedik çünkü Türkiye'nin uzun yıllardır hayaliydi ve şükürler olsun ki gerçekleşti. Şimdi hedefimiz 2053'te sıfır emisyon ve karbon ayak izini her geçen gün azaltmak. Türkiye, dünya genelinde kirletici ülkeler kategorisinde yer almıyor zaten; biz temiz bir toplumuz, temiz bir ülke. TOGG, bu temiz üretim anlayışının bir örneğidir ve milli gururumuzdur. Bu nedenle 'Sıfır Atık' yazımızı TOGG'larla oluşturduk. Bu etkinliğe katılan tüm arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum. Eskişehirli hemşehrilerime de Türkiye Çevre Haftası'nı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

garaj1-jyaf.webp

Etkinliğin düzenlenmesinde katkıları bulunan diş hekimi Ozan Köroğlu ise şöyle konuştu:

"Eskişehir Ağız Diş Sağlığı Hastanesi'nde çalışıyorum ve bugün burada bir TOGG kullanıcısı olarak bulunuyorum. Çevre Haftası nedeniyle bu organizasyonun baş mimarlarından biriyim. Ben ve arkadaşlarımla birlikte bu Sıfır Atık Projesi'ne destek vermek için buraya geldik. Bütün arkadaşlarımın çabasına teşekkür ediyorum. Sıfır emisyon ve sıfır atık projemize destek verdiğiniz için teşekkür ederiz. Şu anda burada 33 TOGG aracımızla 'Sıfır Atık' yazısı oluşturduk."

Etkinliğe, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan ve birçok TOGG kullanıcısı katıldı. Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından katılımcılara lavanta fidesi hediye edildi.