Soğuk kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin ve soğuk algınlığına karşı önlem almanın doğal yollarını bulmak isteyenlere ilham veren bu karışımdan sadece 1 kaşık tüketen 30 yıl öksürmüyor.
“ŞİFA KAYNAĞI”
Ferhat Çobanoğlu, "Bu babaannemin bize yaptığı karaturp karışımı. Karaturpu oydum, içine biraz zencefil ve zerdeçal ekledim, üzerine de bal ekledim. Bu şifa kaynağıdır. Doğal bir antibiyotik. Bademcik şişliğini, öksürmeyi, yutkunma sorunu yaşayan insanlar bunu yapsınlar" diyerek karışımın yapılışını anlattı.
İLACIN 50 - 60 SENELİK GEÇMİŞİ VAR
Karaturp karışımının yapılışı oldukça basit diyen Çobanoğlu, “İlk olarak karaturpu oyarak içine zencefil ve zerdeçal ekleniyor, üzerine bal eklenerek karıştırılıyor” ifadelerini kullandı. Çobanoğlu, bu karışımın akşamdan hazırlanıp sabah içildiğini ve gerektikçe takviye edildiğini belirtiyor. Bu doğal ilacın en az 50-60 senelik bir geçmişi olduğunu vurguluyor ve kendi deneyiminden örnek vererek, "Sivas gibi bir yerde -10, -15 gibi derecelerde çalışıyoruz ama hiç hastalanmıyorum. Sebebi de bu. Hafiften kırgınlık olduğu zaman bundan yapıyorum, sabah içiyorum ve hiçbir şeyim kalmıyor" şeklinde konuştu.
NOT! Uzmanlar, bu tür doğal karışımların sağlık üzerinde olumlu etkileri olabileceğini belirtirken, herhangi bir sağlık sorunu için herkesin bir sağlık profesyoneline danışması gerektiğini önemle vurgulanıyor.