HANDE KARACAN/ GÜNBOYU
Prof. Dr. Canan Karatay, kendi Youtube kanalı için çektiği videoda her sabah aç karnına kemik suyu içtiğini söyledi.
Karışımın tarifini vermeyi de ihmal etmedi. Kemiklerini güçlendirmek için her sabah tükettiği doğal kolajen görevi gören içeceğin tarifini verdi.
Kolajenin sağlığımız için çok önemli olduğunu belirten Karatay, yapay olanlar yerine doğal kolajenleri tercih etmemiz gerektiğini söyledi. İşte ünlü profesörden önemli açıklamalar.
Kelle paça en doğal kolajendir, mineral doludur, kemiğin tüm mineralleri ona geçer. Ben ‘kelle paça’ dediğim zaman insanlar benimle alay ediyor. Etsinler ne yapalım... Kelle paça içemeyenler kemik suyuyla da doğal yoldan kolajen alabilir. Kasaptan kemik alıp onu 3-6 saat arası kaynatıp suyu içilebilir.
Biz yaz kış her sabah kemik suyu içeriz. Bir kupa dolusu kemik suyuna yarım limon sıkarız. Bir çay kaşığı da kristal kaya tuzu koyarız. Her sabah kahvaltıdan önce onu içeriz.
Bu içecek, vücudun hastalıklara karşı direncini, kemikleri, kasları, kas bağlarını güçlendiriyor. Hormonları rahatlatıyor.
Antikorlar kemik suyu çorbada, işkembe çorbasında, kelle paça çorbasında bolca var. Çocuklara da bunu içirmek lazım. Kemikleri güçlenir, boyları uzar.
Dışarda sağlıklı bir şey yok. Ev yemeği yemek çok önemli. Yapacağınız en basit şey yumurta…
Yumurta, süper besindir. En fazla 6 dakika kaynatılmalı, fazla pişirilmemelidir. Yumurta, sarısı ile beraber yenmeli. Beyni geliştiriyor. Özellikle öğrenciler için çok önemli. Hepsini bir arada olmamak üzere, gün içinde 9-10 tane yumurta yenmesinde sakınca yoktur.
Çin’de hamilelere çocuğun beyni gelişsin diye 10 tane yumurta yenmesi tavsiye ediliyor. Keseniz müsaitse sabah pastırmalı yumurta yiyebilirsiniz. Öğlen ve akşam ıspanaklı veya ışkınlı yumurta yiyebilirsiniz. Yumurta her türlü otla yapılabilir.