85 bin kişinin ziyaret ettiği müzede 'Ahilik' anlatılıyor

85 bin kişinin ziyaret ettiği müzede 'Ahilik' anlatılıyor
Geçen Eylül ayında Kırşehir'de açılan Ahilik Müzesi, kısa sürede büyük ilgi gördü ve 6 ayda tam 85 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

3 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip olan bu müze, sadece yerli turistler değil, aynı zamanda İç Anadolu Bölgesi'nden gelen ziyaretçiler için de şehrin en çekici noktalarından biri haline geldi. İl Kültür Müdürü Fikret Fidan, müzenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredileceğini açıkladı ve müzenin öğrenme amacıyla ziyaret edilmesinin kendilerini memnun ettiğini belirtti. Fidan, "Müze, Ahilik Teşkilatı ve Anadolu'nun tarihine ışık tutan 800 yıllık objelerin 81 il tarafından bağışlandığı bir yer. 6 ay içinde 85 bin kişinin ziyaret etmesi oldukça sevindirici. İnsanlar Ahilik Teşkilatını öğrenmek için buraya geliyor ve bu bizi gerçekten memnun ediyor" dedi.

Müze alanını ziyaret eden öğrenciler ise sadece gezmek değil, Ahi Evran-ı Veli ve yaşamı hakkında daha fazla bilgi edinmek için geldiklerini söyledi. Ayrıca, okullarda öğrenilen Ahilik felsefesini yaşamın içinde hissetmenin ayrıcalığını yaşadıklarını belirttiler.

Kırşehir Ahilik Müzesi, Selçuklu'dan Osmanlı'ya uzanan zengin Anadolu kültürünü ve sosyal değerlerini barındırıyor. Müzede Ahi Evran-ı Veli, Ahilik Teşkilatı ve esnaflıkla ilgili çeşitli objeler, eşyalar, kıyafetler, el yazması eserler sergileniyor ve 800 yıllık Ahilik Teşkilatı ile Anadolu'nun tarihine ışık tutuluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar