ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi

ABD merkezli Newsmax, Joe Biden'ın başkanlık adaylığından çekildiğini duyurdu.

ABD basını, seçimler konusunda yoğun bir şekilde gündemini sürdürüyor. Son günlerde eleştirilerin odağındaki ABD Başkanı Joe Biden hakkında önemli bir iddia gündeme geldi. Newsmax’ın kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Biden'ın başkanlık yarışından çekilme olasılığı bulunuyor.

'BİDEN ÇEKİLMEYİ KABUL ETTİ'

Gazeteci ve Newsmax yorumcusu Mark Halperin, “Kaynaklarıma göre, Başkan Biden Demokratların aday adaylığından çekilmeyi kabul etti” dedi.

thumbs-b-c-8ee40d73e5198db28727eafb193f1c8e.jpg

Halperin, Joe Biden'ın halefi olarak Kamala Harris'i desteklemeyeceğini de öne sürdü: “Ayrıca, bana söylendiğine göre, Başkan Yardımcısı Harris'i halefi olarak desteklemeyecek... Demokratların başkan adayını belirlemek üzere Chicago'da yapılacak kongrenin Başkan Yardımcısı Harris ve diğer birkaç adaya açık olacağı açık bir süreci destekleyeceğini umuyorlar. Başkan Yardımcısı Harris'in Chicago'ya tam biletle gidebilmek için şimdiden Kentucky Valisi Andy Beshear ve belki de Pennsylvania Valisi Shapiro gibi potansiyel aday adaylarına baktığı düşünülüyor."

HARRİS KONUSU SORULMUŞTU

Biden, ikinci bir dönem kazanması durumunda sağlık sorunları nedeniyle görevini tamamlayamaması halinde yetkilerini Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e devretmeye hazır olduğunu belirtmişti. Ancak, başkanlığı Harris'e devredip devretmeyeceği sorulduğunda, Biden, "Ancak bana bir sağlık sorunum olduğu söylenirse, ki böyle bir durum söz konusu değil," şeklinde bir yanıt vermişti.

EĞER SAĞLIĞIM EL VERMEZSE...

Biden, ikinci bir dönem kazanması ancak sağlık nedenleriyle bunu tamamlayamaması halinde yetkilerini Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e devretmeye hazır olduğunu söyledi. Biden, çarşamba günü yayınlanan bir BET röportajında kendisine geçiş dönemi figürü olmayı düşünüp düşünmeyeceği ve ardından iki yıl içinde başkanlığı Harris'e devredip devretmeyeceği sorulduğunda "Ancak bana bir sağlık sorunum olduğu söylenirse, ki böyle bir durum söz konusu değil." dedi. 81 yaşındaki Biden, yaşıyla ilgili soruların "sorulması meşru bir şey" olduğunu kabul etti. Ancak yine de ulusa liderlik etme yeteneğini savundu ve Beyaz Saray'da dört yıl daha görev yapabileceğinden emin olduğunu ifade etti.

joe-biden-saglik-sorunu-yasarsa-yerine-kim-gececek-abdde-secimi-satin-mi-almaya-calisiyorlar-biden-elon-musk-icin-neler-soyledi-bllw.webp

Beyaz Saray'dan yapılan önceki günkü açıklamada, Joe Biden’ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi. Biden’ın "hafif semptomlar" yaşadığı ve bu nedenle Las Vegas’taki programını iptal edeceği duyuruldu.

'BİR KURŞUN TRUMP'I DURDURAMAZDI, BİR VİRÜS BİDEN'I DURDURDU'

CNN analisti Van Jones konuyu "Bir kurşun Trump'ı durduramazdı. Bir virüs Biden'ı durdurdu." diye özetledi. Van Jones "Biden kendi partisi tarafından kıçına tekme atılıyor. Demokratlar dağılıyor. Cumhuriyetçiler bir araya geliyor. Olan bu." ifadelerini kullandı.