Mahkemenin oybirliğiyle aldığı kararda, Fikre'nin davasının devam edebileceği vurgulandı.
Kararda, hükümetin, Fikre'nin davasının iptali için öne sürdüğü iddiaları kanıtlamadığı belirtilerek, "Bu dava bize sadece tartışmasız gerçek iddialar ve kısa bir beyanla çerçevelenen bir ön duruş olarak geliyor." denildi.
Devam kararının geçici olduğu ve davanın ilerleyen aşamalarında farklı gerçeklerin ortaya çıkabileceği ve sonucun değişebileceği belirtildi.
FBI, Fikre'nin davasının devamı halinde "Uçuşu Yasak Listesi" ile ilgili gizli bilgilerin açığa çıkabileceği endişesiyle Fikre'yi listeden çıkardıktan sonra davanın düşürülmesini talep etmişti. Ancak Fikre, hükümetin anayasal haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle davasının devamını talep etti.
Yonas Fikre, 2009'da Sudan'da FBI için casusluk yapması teklif edilmiş, kabul etmeyince "Uçuşu Yasak Listesi"ne alınmakla tehdit edilmişti. Olaydan bir hafta sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nde gözaltına alınan Fikre, burada sorgulanarak işkence görmüş ve daha sonra İsviçre'ye sığınmıştı.
Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından 2012'de ABD federal mahkemesine açılan dava sonucunda FBI, Fikre'yi izleme listesinden çıkarmış ve "davanın görülmesine gerek kalmadığı" savunmasını yapmıştı.
Ancak temyiz mahkemesi bu karara karşı çıkarak davaya devam edilmesine hükmetmiş, konu Yüksek Mahkemeye taşınmıştı.