ABD'de Gazze eylemi sürüyor... Onlarca öğrenci ve hocalara ters kelepçe!

ABD'de Gazze eylemi sürüyor... Onlarca öğrenci ve hocalara ters kelepçe!
ABD üniversitelerinde Gazze'yle ilgili protestolar hızla yayılıyor ve güvenlik güçlerinin sert müdahalesi de devam ediyor. Emory Üniversitesi'nde ekonomi profesörü Fohlin ve Felsefe Bölüm Başkanı McAfee'nin ters kelepçe ile gözaltına alındığı bildirildi.

2000 yılında Lübnan sınırından İsrail'e sembolik olarak attığı taşla tanınan Edward Said, Columbia Üniversitesi'nde hocalık yaptı. Rektörün "ifade özgürlüğü" konusundaki yazısıyla korunduğu bu üniversitede başlayan protestolar, Georgetown, George Washington, Emory, Harvard, MIT, Yale, Texas, NYU, Kaliforniya Eyalet, Minnesota ve Güney Kaliforniya üniversitelerine yayıldı.

On binlerce öğrencinin çadır kurarak katıldığı ve polisin sert saldırılarıyla gündemden düşmeyen eylemlere üniversite hocaları da destek verdi.

253.jpg

Columbia Üniversitesi yönetiminin polis çağırması üzerine, üniversite uzaktan eğitim kararı aldı. Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterilerinde 93 öğrenci gözaltına alınırken, Emory Üniversitesi'nde öğrenciler polis tarafından biber gazı ve elektroşok silahlarıyla saldırıya uğradı.

Emory Üniversitesi'nde polis, eylemlere katılan ve öğrencilerine destek veren ekonomi profesörü Caroline Fohlin ile Felsefe Bölümü Başkanı Noelle McAfee'yi de ters kelepçeyle gözaltına aldı. McAfee'nin gözaltına alınışı, bir doktora öğrencisinin çektiği video sayesinde tüm dünyada büyük yankı uyandırdı.

.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar