ABD'den Filipinler planı! Resmen yürürlüğe girdi

ABD'den Filipinler planı! Resmen yürürlüğe girdi

ABD ve Filipinler arasında geçen yıl imzalanan Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına İlişkin İşbirliği Anlaşması'nın yürürlüğe girdiği duyuruldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki temiz enerji ve enerji güvenliği alanlarındaki işbirliğini artıracağı ve uzun vadeli diplomatik ve ekonomik ilişkileri güçlendireceği belirtildi.

ABD ve Filipinler'in nükleer enerji anlaşması yürürlüğe girdi - Elips Haber

Açıklamada, anlaşmanın yürürlüğe girmesinin, ABD ve Filipinler'in ortak temiz enerji hedeflerine önemli katkıda bulunacağı vurgulanarak, "Nükleer enerji, küresel iklim değişikliği ve enerji güvenliği hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olabilir. Bu anlaşma, ülkelerimiz arasındaki yaklaşık 80 yıllık barışçıl nükleer işbirliğinin üzerine inşa edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

ABD ve Filipinler'in nükleer enerji anlaşması yürürlüğe girdi

Sivil nükleer enerji işbirliği anlaşmalarının, ABD'nin başka bir ülkeye nükleer malzeme, ekipman ve bileşen ihracatı için yasal bir çerçeve sağladığı belirtilen açıklamada, yürürlüğe giren bu anlaşmanın Filipinler'e nükleer araştırma ve sivil nükleer enerji üretimi için nükleer malzeme, ekipman (reaktörler dahil), bileşen ve bilgi transferine izin vereceği ifade edildi.