ABD’li şirketin boynu bükük kaldı! Ertelendi

ABD’li şirketin boynu bükük kaldı! Ertelendi

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing'in, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yapmayı planladığı ilk astronotlu uçuş denemesi süresiz olarak ertelendi.

Boeing'in, insanları ISS ve alçak Dünya yörüngesindeki diğer noktalara taşımak üzere tasarladığı Starliner mekiğinin ilk astronotlu uçuş denemesi, daha önce tespit edilen helyum sızıntısı ile ilgili incelemelerin devam etmesi nedeniyle bir kez daha ertelendi.

Boeing'in Starliner Mekiğinin İlk Astronotlu Uçuş Denemesi Süresiz Ertelendi : BiLGiZONE

NASA'dan yapılan açıklamada, uzmanların uzay aracının sistem performansını ve güvenlik tedbirlerini değerlendirmeye devam ettiği belirtildi. "Bu alanlarda hala devam eden çalışmalar var. Bir sonraki muhtemel fırlatma tarihi hala değerlendiriliyor. İleriye dönük daha net bir yol belirlendiğinde NASA daha fazla ayrıntı paylaşacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Boeing'in Starliner mekiğinin ilk astronotlu uçuş denemesi süresiz ertelendi - Son Dakika Haberleri

Starliner'ın uçuş denemesi daha önce de birçok kez ertelenmişti. İlk olarak 6 Mayıs'ta yapılması planlanan fırlatma, uzay aracında tespit edilen valf arızası nedeniyle 10 Mayıs'a ertelenmişti. Ancak arızanın giderilmesinin zaman alacağı belirtilerek, fırlatma 17 Mayıs'a kaydırılmıştı. 17 Mayıs'ta yapılması planlanan fırlatma ise Starliner'ın servis modülünde tespit edilen helyum gazı sızıntısı nedeniyle 25 Mayıs'a ertelenmişti. Son gelişmeyle birlikte Starliner'ın yeni fırlatma tarihi belirsizliğe bürünmüş oldu.

What is NASA? Exploring the universe for 65 years | Space