ABD'li TikTok kullanıcıları hükümete isyan bayrağı çekti

ABD'li TikTok kullanıcıları hükümete isyan bayrağı çekti

ABD'li TikTok kullanıcıları, hükümete karşı isyan bayrağı açtı. Şirketin davanın finansmanını üstlendiği bildiriliyor.

Bir grup TikTok içerik oluşturucusu, ABD'de uygulamanın yasaklanmasını engellemek için hukuki bir mücadeleye katıldı. Sekiz içerik oluşturucu, TikTok'un ana şirketi ByteDance'in servisi satmasını gerektiren bir yasayı engellemek amacıyla ABD hükümetine dava açtı.

Bu dava, "Amerikalıları Yabancı Tehditlerin Kontrollü Uygulamalarından Koruma Yasası"nın, platforma bağlı içerik oluşturucuların ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini iddia ederek anayasaya aykırı olduğunu savunuyor. Davanın dile getirdiği argüman, TikTok'un, kullanıcıların kendi seslerini bulmalarına, geniş bir izleyici kitlesi toplamalarına, yeni arkadaşlar edinmelerine ve farklı düşünme biçimleriyle tanışmalarına olanak tanıyan bir iletişim aracı olduğu yönünde.

5f25f2e65542830e50a5f9fa.webp

ABD'li TikTok kullanıcıları, hükümete karşı isyan bayrağı açtı. Dava, şirketin kendi dava açmasından bir hafta sonra geldi. The Washington Post'a göre, şirket, son davaa katılan içerik oluşturucularının yasal masraflarını karşılıyor.

Montana'da bulunan bir grup TikTok içerik oluşturucusu, geçen yıl eyalet genelinde TikTok'un yasaklanması girişimine karşı dava açmıştı ve bu çaba sonuç olarak başarılı oldu, yasak hiçbir zaman uygulanmadı. Montana içerik oluşturucuları, şu anda en son davada yer alan sekiz içerik oluşturucuyu temsil eden aynı hukuk firması tarafından temsil ediliyordu.

thumbs-b-c-ef138955670a579bb42d5c94fd47fd46.jpg