Ağabey Baran Güran vekaletini çekti! Narin Güran cinayetinde yeni gelişme

Ağabey Baran Güran vekaletini çekti! Narin Güran cinayetinde yeni gelişme

Narin Güran cinayeti dosyasında skandal yeni gelişme yaşandı. Diyarbakır Barosu'dan Avukat Aydın Özdemir, abi Baran Güran’ın daha önce vekaletname verdiği Diyarbakır Barosu’nu azlettiğini ifade etti. Baro ‘müşteki’ sıfatıyla dosyaya katılacak.

Ağabey Baran Güran vekaletini geri çekti

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetinde ağabey Baran Güran daha önce Diyarbakır Barosu’na verdiği vekaletnameyi geri çekti.

Amidahaber'den Hasan Kösen'e konuşan Diyarbakır Barosu Narin Güran Cinayeti Dosya Takip Komisyonu’ndan Avukat Aydın Özdemir, "Daha önce Narin’in abisi Baran Güran Diyarbakır Barosu’nun süreci takip etmesi için vekaletname vermişti. Fakat birkaç gün önce Baran Güran azilname göndererek vekaleti geri çekti. Daha önce aile genel olarak Diyarbakır Barosu'nun kurumsal yapısına güveniyoruz, Baro tarafsız bir şekilde dosyada yer alsın diyordu. Ancak birkaç gün önce Baran Güran azilname göndererek vekaletini iptal etti. Biz Baro olarak o vekaleti kullanarak herhangi bir işlem yapmamıştık" dedi.

BARO MÜŞTEKİ OLARAK YER ALACAK

Özdemir, Türkiye’de ilk defa bir baronun kurum olarak bir dosyaya ‘müşteki’ sıfatıyla katıldığını ifade ederek, “Bizim tespit ettiğimiz kadarıyla Barolar şu ana kadar ‘müşteki’ olarak hiçbir dosyaya kabul edilmediler. Türkiye’de ilk defa Diyarbakır Barosu’nun girişimiyle bu talep kabul edildi. Gelinen aşamada yargılama makamlarının Diyarbakır Barosunu müşteki olarak eklemesi daha önemli hale geldi. Artık ailenin onay veya muvafakatine gerek olmadan bizler dava dosyasını takip edebileceğiz. Diyarbakır Barosu oluşturduğu Dava Takip Komisyonuyla yargılamanın tüm aşamalarında yer alacak, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Ailenin talebi olsun veya olmasın biz ‘müşteki’ sıfatıyla dosyaya katılıyoruz” ifadelerini kullandı.