Bu kaynaklar arasında yer alan ve veganların vazgeçilmezi olan mantarların birçok farklı çeşidi ve tarifi bulunuyor. Yol kenarında bile yetişebilen mantarları tüketmeden önce güvenilir olduklarına dikkat etmek gerekiyor. Yanlışlıkla zehirli mantarların tüketilmesi zehirlenmelere yol açabiliyor.
Japonya''da yapılan bir araştırmada mantarların Alzheimer, demans riskini düşürdüğü gözlemlendi. Mantarın beyni güçlendirici özelliği olduğu öğrenildi.
Mantarın faydaları saymakla bitmiyor
Tüm dünyada onbinlerce çeşidi bulunan mantar, besin değeri yüksek bir gıdadır.
Özellikle, protein ve demir açısından çok zengindir. Ayrıca, mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur.
İlgili Haberler