Adeta şifa deposu? Aloe verayı bu yöntemle daha kolay yetiştirebilirsiniz

Adeta şifa deposu? Aloe verayı bu yöntemle daha kolay yetiştirebilirsiniz

Bu bitki, hem estetik bir görünüme sahip hem de sağlık açısından birçok fayda sunuyor. Aloe vera bitkisinin evde nasıl yetiştirileceği ve bakımının nasıl yapıldığını sizler için derledik. İşte bu yöntemlerle evde Aloe vera yetiştirebilirsiniz.

Aloe vera kendi kendine çoğalan bir bitki olduğu için yetiştirilmesi ve bakımı oldukça kolay. Tropikal iklimlere özgü olan bu bitki, neredeyse her yerde yetişebilir. Evlerde saksı içerisinde yetiştirilebilen aloe vera, güneşli bir yerde olmalı.

Kış mevsiminde ise ılık ortamlarda yetişmesi daha uygun. Don olaylarının yaşanmaması için kışın dışarıda bırakılmamalı. Ilık iklim koşullarında ise bu bitkinin yaz kış dışarıda kalması büyümesini engellemez.

maxresdefault-001-001.jpg

ALOE VERA BİTKİSİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?

Aloe vera bitkisi, güneş alan ve aydınlık ortamlarda büyür. Hafif esintili ortamlarda yetişebilen aloe vera, kuvvetli rüzgarlardan korunmalı.

Aloe vera bitkisinin bakımında saksının boyutu ve toprak yapısı da önemli. Zengin toprak, bitkinin sağlıklı büyümesi için gerekli. Aloe vera yayılarak büyüyen bir bitki olduğu için geniş saksılar tercih edilmeli. Birkaç ay sonra büyüyen aloe vera, saksının dışına doğru uzamaya başlar. Bu durumda bitkinizi daha büyük bir saksıya alabilirsiniz.