Ağlayan gelin görenleri büyüledi! Yok böyle bir güzellik

Ağlayan gelin  görenleri büyüledi! Yok böyle bir güzellik

Tunceli'nin yüksek rakımlı bölgelerinde sadece 20 gün gibi kısa bir süre boyunca canlılığını koruyan ve halk arasında ‘ağlayan gelin’ olarak bilinen ters laleler, dağları renklendirdi.

Ovacık ve Çemişgezek ilçelerinde ters laleleri görmek için gelen onlarca doğasever, hem doğa yürüyüşü yaparak hem de bu nadir çiçeklerin fotoğraflarını çekerek keyifli zaman geçirdi.

Ters lalelerin görsel şölen sunduğu Ovacık ve Çemişgezek ilçelerine ulaşmak için uzun ve zorlu bir yolculuk yapan doğaseverler, gördükleri manzarayı cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle ölümsüzleştirdi. Zarar verme korkusuyla çiçeklere dokunamayan ziyaretçiler, yanlarında türküler söyleyerek anın tadını çıkardı.

aw209878-02.jpg

ÇEMİŞGEZEK’TE TIRMANIŞ

Çemişgezek ilçesinde, Hakan Gökalp rehberliğindeki öğretmenlerden oluşan bir doğasever grup, ters laleleri görmek için Kırklar Dağı'na tırmandı. Dersim Dağcılık Kulübü üyeleri ise Tunceli-Ovacık arasındaki Ağdat Yaylası’na giderek, nesli tehlike altında bulunan bu endemik bitkiyi görüp fotoğrafladı.

aw209878-03.jpg

Dersim Doğa Kulübü üyesi Çiğdem Baloğlu, karşılaştıkları manzaranın olağanüstü olduğunu belirterek, “Çok zorlu ve keyifli bir yürüyüşün ardından ters lalelerin oluşturduğu görsel şölene şahit olduk. Ters lalelerin son günlerini yakaladık ve güzel fotoğraflar çektik. Çok güzel ve sıra dışı bir bitki. Doğal güzelliklerimizin yaşatılması için hepimizin çaba göstermesi gerekiyor. Muhteşem bir doğamız var. Zarar vermeden bu güzellikleri yerinde görmek inanılmaz güzel” dedi.