Akaryakıta zam! Gece yarısı tabelalar değişti

Akaryakıta zam! Gece yarısı tabelalar değişti

Brent petrol fiyatlarındaki oynaklık, akaryakıt fiyatlarında bir indirim dalgasını takiben artış getiriyor. LPG'ye yönelik indirim beklentilerinin ardından bu sefer benzin ve motorinde bir zam geldi.

LPG kullanan araç sahipleri indirim umarken, benzin ve motorin tüketicileri için olumsuz bir haber geldi. Gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına 28 kuruş, motorin fiyatlarına ise 26 kuruş zam yapıldı.

Dün, LPG fiyatlarında yapılan 1 lira 64 kuruşluk indirimin ardından, petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki oynaklık, benzin ve motorin fiyatlarında artışa neden oldu.

Benzin ve motorin fiyatlarına zam yapıldı, ancak otogaz fiyatlarında indirim yapıldı. İşte güncel fiyatlar...

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını etkiledi. 3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam yapıldı, ancak otogazda 1 lira 64 kuruşluk bir indirim yapıldı.

Güncel akaryakıt fiyatları:

İSTANBUL

Benzin: Ortalama 43,65 TL/litre

Motorin: Ortalama 41,07 TL/litre

Otogaz: Ortalama 22,47 TL/litre

ANKARA

Benzin: Ortalama 44,51 TL/litre

Motorin: Ortalama 41,95 TL/litre

Otogaz: Ortalama 22,37 TL/litre

İZMİR

Benzin: Ortalama 44,79 TL/litre

Motorin: Ortalama 42,21 TL/litre

Otogaz: Ortalama 22,61 TL/litre

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de akaryakıt fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatlarına ÖTV ve EPDK payı eklenerek hesaplanıyor. Global piyasalardaki fiyatlar ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, Türkiye piyasasını doğrudan etkiliyor, fiyatları belirleyen ana faktörler arasında yer alıyor.

İlgili Haberler