AKP çifte maaş için düğmeye bastı: Yasal güvence geliyor

AKP çifte maaş için düğmeye bastı: Yasal güvence geliyor

Kamuda çifte maaş uygulaması, yeni yasayla kalıcı hale getiriliyor. Bu düzenlemeyle birlikte bürokratlar, maaşlarının yanı sıra aylık 98 bin lira "huzur hakkı" alabilecek.

AKP hükümeti döneminde uzun süredir tartışılan çifte maaş uygulaması, yasayla resmiyet kazanıyor. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, yeni yasa sayesinde kamuda ikinci bir görev verilen bürokratlar ve bakan yardımcıları, maaşlarının yanı sıra "huzur hakkı, ücret, ikramiye" gibi ek ödemeler alacak. Bu ek gelirler, aylık 98 bin 42 liraya, yıllık ise 1 milyon 170 bin liraya kadar çıkabilecek.

Geçtiğimiz günlerde AKP milletvekilleri, çifte maaş düzenlemesini de içeren bir torba kanun teklifini TBMM’ye sundu.

Teklifte, ikinci gelir için yüksek bir limit belirlenmiş durumda. Buna göre, kamuda ikinci bir kurumda yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirilen bürokratlar, bu görevleri sayesinde aylık 98 bin 42 lira, yıllık ise 1 milyon 170 bin lira ilave gelir elde edebilecekler. Bu ikinci gelir, memur maaş katsayısına endekslendiği için her 6 ayda bir artacak.

Örneğin, bir genel müdür kendi kurumunda veya başka bir kurumda yönetim kurulu üyesi olduğunda, 110 bin liralık genel müdür maaşına ek olarak aylık 98 bin 42 lira huzur hakkı alabilecek. Bu durumda genel müdürün toplam aylık kazancı 208 bin liraya, yıllık geliri ise yaklaşık 2.5 milyon liraya ulaşacak. Aynı bürokratın birden fazla kurumda görevlendirilmesi durumunda, oralardan elde edeceği ek gelirler ise bütçeye aktarılacak.