AKP'de büyük değişim. Hangi isimler eşyalarını toplamaya başladı

AKP'de büyük değişim. Hangi isimler eşyalarını toplamaya başladı

AKP'de 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilginin ardından başlayan değişim süreci hız kesmeden devam ediyor. Parti kulislerinde, bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınacağına dair söylentiler arttı.

AKP'de yerel seçim sonrası esen değişim rüzgarları için gözler, 23 Temmuz'da yapılacak MKYK toplantısına çevrildi. Bu toplantıda, bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınması bekleniyor. Kulislerde, bazı genel başkan yardımcılarının odalarını toplamaya başladıkları ve veda etmeye hazırlandıkları iddia edildi.

İL VE İLÇELERDE DE DEĞİŞİME DEVAM

Görevden alınmayı bekleyen bazı genel başkan yardımcıları, parti faaliyetlerine yönelik planlamalarını 23 Temmuz sonrası için erteledi. MKYK toplantısında, AKP'nin kongre takviminin görüşüleceği ve il ile ilçe başkanlıklarındaki değişim sürecinin devam edeceği belirtildi.

BAŞDANIŞMAN KADROLARI AZALTILACAK

Ekim ayında başlayacak yeni dönemde, Meclis grup yönetiminde bazı değişiklikler yapılabileceği konuşulurken, kabinedeki değişikliklerin de kongre takvimi ile paralel olarak gerçekleşeceği öngörülüyor.

Cumhurbaşkanlığı bürokrasisinde beklenen değişimlerin kısa süre içinde hayata geçirileceği ifade ediliyor. Bazı politika kurullarının lağvedilmesi ve başdanışman kadrolarının azaltılması da gündemde olan diğer iddialar arasında.