AKP’de değişim depremi! Alpay Özalan'ın hangi bakanın koltuğuna geçeceği sızdı

AKP’de değişim depremi! Alpay Özalan'ın hangi bakanın koltuğuna geçeceği sızdı

Gazeteci Tahir Kum, Kabine değişimi iddialarının ardından AKP'li vekil Alpay Özalan'ın hangi bakanın koltuğu için düşünüldüğüne dair kulisini paylaştı.

Alpay Özalan hangi bakanın koltuğuna geçecek?

AKP’de seçim sonrası uygulanmaya başlayan değişim mottosunun ardından bir değişimin de Kabine’de gerçekleşeceği iddia edilmiş, 6 bakanın ismi kulislerde geçmişti.

ERDOĞAN DEĞİŞİMİN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri dönüşünde gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şimdi bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” diyerek değişimin sinyalini vermişti.

BAKAN ŞIK’IN KOLTUĞUNA KİM DÜŞÜNÜLÜYOR?

Kulislerde görevinin değişeceği iddia edilen bakanlar arasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın ismi de yer almıştı. AKP’de nabız yükselten kulisin ardından dikkat çeken bir iddia da gazeteci Tahir Kum'dan geldi.

Osman Aşkın Bak kimdir? Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kaç yaşında ve nereli? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

“ALPAY ÖZALAN DENİLİYOR” DİYEREK DUYURDU

Sosyal medya hesabı X üzerinden bir paylaşım yapan Kum, Gençlik ve Spor Bakanlığı için AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın isminin geçtiğini öne sürdü. Kum paylaşımında kulisini “Yeni Spor bakanımız Alpay Özalan deniyor” diyerek duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Meclis Genel Kurulu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin "yok hükmünde" olduğuna dair AYM kararını değerlendirmek üzere toplanmıştı.

AKP'nin 'kavgacı vekili' Alpay Özalan için 'bakanlık' iddiası - Sözcü

Kürsüde sözüne "Sizde hiç utanma yok" diyerek başlayan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık 1Sizden olmayan herkese terörist dediğiniz için Can Atalay'a da terörist demeniz hiç şaşırtıcı değil. Ama herkes bilsin bu ülkenin en büyük terör örgütü hanedanlık ile devlete çöken işte bu sıralarda oturanlardır. Hepinizin toplamının bu ülkeye faydası, bir Can Atalay kadar etmez” ifadelerini kullanmıştı.

Kabine değişikliğinde dikkat çeken iddia! Ahmet Şık'a yumruk atan Alpay Özalan bakan mı oluyor? - Tele1 TV Canlı yayın

Şık’a AKP’li vekiller tepki göstermiş, ardından AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, kürsüye gelip Şık’a yumruk atmıştı. Çıkan kavgayı ayırmaya çalışan DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Koçyiğit'ın de kaşı açılmıştı.