AKP’Lİ isim istifa etti! Kadın cinayeti açıklamasına tepki yağmıştı

AKP’Lİ isim istifa etti! Kadın cinayeti açıklamasına tepki yağmıştı

Kadın cinayetlerine ilişkin yaptığı konuşma ile tepki çeken AKP’li Meclis Üyesi Latif Aydemir, istifa ettiğini duyurdu.

Kadın cinayeti açıklamasına tepki yağmıştı

Latif Aydemir, Meclis toplantısındaki konuşmasında kadın cinayetlerine ilişkin “Takdirle izleyip uyulması gereken konular olduğunu düşünüyorum. Hanımlarımızı kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım. Çünkü insanlar bakın hanımlarımızın birçoğunu tenzih ederek dedim. O kadar çok şu an insanlar durduk yerde kameranın olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsa direkt gözümüzü karakolda açarız” ifadelerini kullanmış, tepki toplamıştı.

Sözleri tepki çekmişti! Latif Aydemir, AK Parti'den istifa etti - Ekonomim

DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ

Latif Aydemir, bu konuşmasının ardından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sevk kararını “Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez. Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız. Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir. Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez” diyerek duyurmuştu.

AK Partili Aydemir: Bayraklı'da izim var! - Gündeme Bakış

“CÜMLELERİM YANLIŞ ANLAŞILDI”

Latif Aydemir, sosyal medya hesabından AKP’den istifa ettiğini duyurdu.

Aydemir, şunları söyledi: Üç kızımla birlikte üyesi olduğum parti, dernek ve yardım kuruluşlarıyla kadının toplumsal hayatta var olması ve yüceltilmesi adına mücadele ettim. Konuşmamda asıl vurgulamak istediğim husus, şiddet ve cinayet olaylarının önlenmesi adına ölüm ve ölüme sebebiyet veren olguların ve zihniyetin irdelenmesi gerektiğiydi. Kadınları tenzih ederek yaptığım konuşmada asıl dikkat çekmek istediğim, 6284 sayılı yasanın yanlış uygulanması sonucu oluşan mağduriyetlerdi. Yanlış anlaşılan cümlemden dolayı kamuoyundan özür diler, bu vesileyle 2002 yılından beri her kademesinde görev aldığım Adalet ve Kalkınma Partisi'nden, partimin zarar görmemesi adına istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla arz ederim.

İlgili Haberler