AKP'li isimden Dilan ve Engin Polat kararına sert tepki! Böyle isyan etti

AKP'li isimden Dilan ve Engin Polat kararına sert tepki! Böyle isyan etti

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Dilan ve Engin Polat’ın tahliye edilmesine sert bir şekilde tepki gösterdi.

AKP'li isimden Dilan ve Engin Polat kararına sert tepki

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla yargılanan Dilan ve Engin Polat davasında mahkeme ara kararını açıkladı.

Engin Polat'ın, üç ayrı suçtan toplam 40 yıla kadar hapis cezası talep edilen davada, mahkeme Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve muhasebeci Ahmet Gün'ün tahliyesine karar verdi. Sanıklar, yargılamaya tutuksuz devam ederken yurtdışına çıkış yasağı uygulanacak.

66db241bb8459937e3f025a0.webp

İTİRAZ REDDEDİLDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararına itiraz etti, ancak üst mahkeme bu itirazı reddetti. Hakkında tahliye kararı verilen Engin Polat ve beraberinde 4 kişi cezaevinden çıktı.

Tüm bu gelişmeler Türkiye’de gündem oldu. Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden sert bir eleştiride bulundu.

66dae3b9b8459937e3f023db.webp

"TOPLUM VİCDANINI RAHATSIZ ETMİŞTİR"

Polat'ın tahliyesine ardından eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar tepki gösterdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dilan Polat’tan sonra Engin Polat’ın tahliyesi, toplum vicdanını rahatsız etmiştir.

Zaten yargıya güven azdı, şimdi bir kez daha sarsıldı.

40 yıldan fazla hapis cezası gerektiren kara para aklama iddiası ile 9 ay sonra gelen tahliye kararı arasındaki paradoksu, karar vericilerin kamuoyuna mutlaka izah etmesi gerekir.

Her şey yalansa Polat çiftinden çıkın özür dileyin.

Değilse karar sürecindeki mübaşirden savcı ve hakime kadar hepsinin, hatta yedi sülalesinin mal varlığını, para trafiğini araştırın, yolsuzluk varsa burunlarından fitil fitil getirin.

Getirin ki ibret olsun aleme."

ekran-goruntusu-2024-09-07-093005.png