Akşam menüsüne henüz bir yemeğe karar veremeyenler için en kolay 3 yemek tarifini bir araya getirdik. Mercimek çorbası, tas kebabı ve pilav tarifi akşam yemeğinin favorileri arasında yer alıyor.
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
1. Patatesin, havucun ve soğanın kabuklarını soyun. Tüm sebzeleri orta kalınlıkta ve büyüklükte doğrayın. Mercimekleri bol suda yıkayın.
2. Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin.
3. İçine soğanları ilave edin kavurmaya başlayın. Ardından havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine mercimekleri, tavuk suyu ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.
4. Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın.
5. Elde ettiğiniz karışımı yavaş yavaş çorbanın içine dökün ve karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirin. Çorbanız hazır. Afiyet olsun.
TAS KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 adet domates
500 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
3 adet sivri biber
3-4 adet patates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
2 su bardağı sıcak su
Kırmızı pul biber, karabiber, tuz, sıvı yağ
Patatesleri kızartmak için: Sıvıyağ
TAS KEBABI TARİFİ YAPILIŞI
Öncelikle etleri kuşbaşı olarak doğrayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 pişirin.
Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişmiş olacak. Diğer tarafta soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun, ardından sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun. Sarımsak sevmeyenler kullanmayabilir. Salçasını ilave edin baharatları ve tuzunu da ilave ederek sıcak su ekleyin. Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin. Suyu yemek tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Servis tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis yapın. Dileyenler üzerini reyhanla süsleyebilir. Afiyet olsun...
KOLAY PİLAV TARİFİ MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pirinçleri ıslatmak için;
Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su
Tuz
TANE TANE PİLAV TARİFİ YAPILIŞI
Öncelikle pirinci bol su ile yıkayın. Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin.
Daha sonra nişastası gidene kadar yani çıkan su berrak olana kadar yıkayın.
Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.
Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak suyunu ekleyin. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Son olarak tuzu ekleyin.
Pilavı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın. Ardından pirinçlerin üzeri göz göz olduğunda kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatarak 15 dakika dinlendirin. Tane tane pilavınız hazır. Afiyet olsun.
SU VE PİRİNÇ ÖLÇÜSÜ NASIL AYARLANMALI?
2-3 kişilik bir pilav için 1 su bardağı pirinç yeterli olacaktır. 1 su bardağı pirinç ve 1,5 su bardağı su kullanabilirsiniz. Bu durumda 2 su bardağı pirinç için 2,5 su bardağı su yeterli olacaktır.
Tek tek hesaplandı! Hangi emekli ne kadar alacak?
Polis, öğretmen, sağlık çalışanı... Hepsini kapsıyor! Memurlar için kapsamlı çalışma
Bakan Koca OMICRON konusunda uyardı! Günlük vaka sayısı açıklandı