Ali Babacan en yakın arkadaşım dediği Mehmet Şimşek'i topa tuttu

Ali Babacan en yakın arkadaşım dediği Mehmet Şimşek'i topa tuttu

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Babacan, Mehmet Şimşek'i "en yakın arkadaşı" olarak nitelendirirken, "Şu anda sadece yaptığı, sağdan soldan para bulmak" şeklindeki ifadeleriyle dikkat çekti.

Emekli maaşları, asgari ücret, vergiler ve konut kiraları derken, ekonominin gidişatı tüm Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi haline geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan da bu konuda değerlendirmelerde bulundu. Babacan, özellikle Mehmet Şimşek üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

5612e15bf018fb0c800a9d7d.webp

HEM MEHMET ŞİMŞEK'İ HEM DE ERDOĞAN'I SORUMLU TUTTU

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ekonominin gidişatına yönelik eleştirilerde bulunarak hem Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tuttu. T24'e konuşan Babacan, "Mehmet Şimşek'in Türkiye'yi ileriye taşımak veya bir noktaya getirmekte ne yetkisi var ne de sorumluluğu. Şu anda sadece yaptığı, sağdan soldan para bulmak" ifadelerini kullandı.

112808329-gettyimages-182597162-1.jpg

'FRENİ OLMAYAN BİR SİSTEM'

Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görevini, borç para bulmak ve vergi toplamak olarak tanımlarken, bu kaynakların Külliye'ye teslim edildiğini belirtti. Babacan, "Freni olmayan bir sistemden bahsediyoruz. Bu yüzden bütçe açığı artıyor, bu yüzden fren tutmuyor. Ve yapılan vergi artışları da piyasanın gerçekleriyle uyumlu değil" şeklinde eleştirilerine devam etti.

babacan-mehmet-simsek-ben-ayrildiktan-sonra-cok-zor-donemler-yasadi-aylarca-erdogandan-randevu-alamadi-nxab.webp

'EN YAKIN ARKADAŞIM' DEYİP SİTEM ETTİ

Ali Babacan'ın değerlendirmelerindeki en dikkat çekici noktalardan biri, Mehmet Şimşek'i "en yakın arkadaşı" olarak tanımlaması oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdüren Babacan, şu ifadeleri kullandı:

640xauto-2.webp

"En yakın arkadaşımı, Mehmet Bey'i aldı, koydu ekonominin başına. Oluyor mu? Bunlara engel olabiliyor mu? Sayın Şimşek, bunlara engel olabiliyor mu? Bunları durdurabiliyor mu? TÜİK’te şimdiye kadar enflasyonu yanlış ölçmüşler diyebiliyor mu?"