Aliyev'den, Melikov ve Putin'e taziye mesajı

Aliyev'den, Melikov ve Putin'e taziye mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya'ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde dün meydana gelen saldırılarda hayatını kaybedenler için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dağıstan Başkanı Sergey Melikov'a taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dağıstan Başkanı Sergey Melikov'a taziye mesajı gönderdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Aliyev mesajında, Dağıstan'da meydana gelen silahlı saldırıların sonucunda siviller ve polislerin hayatını kaybetmesinin kendisini ve Azerbaycan halkını derinden üzdüğünü ifade etti.

667932ca2361d3e28f8ea570.webp

Aliyev, "Bu kanlı saldırıyı Azerbaycan halkı adına şiddetle kınıyorum. Terörün her türlü biçimine karşı mücadeleyi destekliyoruz. Dağıstan halkına, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

6679328a2361d3e28f8ea56c.webp

15 POLİS MEMURU HAYATINI KAYBETTİ

Saldırılarda, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde dün saat 18.00 sıralarında Mahaçkale ve Derbent kentlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından 1 sinagog, 2 kilise ve 1 polis kontrol noktasına eş zamanlı terör saldırıları düzenlenmişti. Polis kontrol noktasındaki çatışmada ise 15 polis memuru hayatını kaybetmiş, saldırganlarla yapılan operasyonda ise 6 saldırgan etkisiz hale getirilmişti.