Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü "Kızılcahamam’dan Almanya’ya bakın kimler gitmek istedi" başlıklı yazısında, Kızılcahamam Belediyesi'nde “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” projesi kapsamında Almanya'nın Hannover Belediyesi tarafından davet edilen 12 kişinin dışında 41 kişinin daha listeye eklendiğini belirterek, listeye eklenen 41 kişiden 26’sının Bingöllü olmasına dikkati çekti.
Öztürk, “Bu işin bir organizasyonunu yapanlar, bir de onlara siyasi destek verenler var. Neyse ki bu gezi gerçekleştirilemedi. Bazılarının hesabı bozuldu. Çünkü, gidecekleri hafta Almanya'ya girişleri durdurulmuştu” diye yazdı.
Öztürk yazısında şunları söyledi:
Bu listeyi incelediğimizde çok ilginç bir bilgiye ulaşıyoruz. Neden mi? Çünkü belediyenin hazırladığı 41 kişilik listedekilerin hangi il nüfusuna kayıtlı olduğunu araştırdığımızda bir gerçek ortaya çıkıyor.
Çünkü, 41 kişiden 26'sı Bingöl ili nüfusuna kayıtlı.
"İŞİN İÇİNDE BAŞKA HESAPLAR OLDUĞU ANLAŞILIYOR"
Kızılcahamam'da kaç Bingöllü yaşıyor diye araştırsanız, 26 Bingöl'lü bile çıkmaz. Peki nasıl oluyor Bingöl'lü 26 kişi Kızılcahamam Belediye'sinin organizasyonuyla Almanya'ya gidiyor.
Üstelik bunların giderlerinin de Almanya'daki bir şirket tarafından karşılanacağı söyleniyor. Şu ana kadar ortaya çıkanlara baktığımızda bu işin iyi niyet olmadığı, işin içinde başka hesaplar bulunduğu anlaşılıyor.
Önceki dönem Kızılcahamam Belediye Başkanlığı görevinde bulunan, son seçimde İYİ Parti'den aday olan Coşkun Ünal, SÖZCÜ'ye liste skandalıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Belediyenin davet ettiği 12 kişiye baktığımızda MHP'nin Kızılcahamam, Sincan ilçe başkanları, Kızılcahamam AKP ilçe başkanı, gençlik kolları başkanı var. Bunların arasına İYİ Parti ilçe başkanı da yazılmış.
O gitmeyeceğini söylemiş. İlçemizle ilgili olmayan kişilerin listeye yazılmasının anlamı açıktır. İlk 12 kişi ile listeye sonradan eklenen 15 Kızılcahamamlı gidip döner. Ama, 26 Bingöllü'nün döneceğini hiç sanmıyorum."
GRİ PASAPORT İLE İNSAN KAÇAKÇILIĞI DAHA ÖNCE BILD GAZETESİNDE YER ALMIŞ
Gri pasaport ile insan kaçakçılığı daha önce Almanya medyasında yer almış. Bild gazetesi, 2 Şubat 2021'de, resmi pasaportlu 58 kişinin Avusturya ve Çekya Cumhuriyeti sınırlarındaki kontrollerde çelişkili ifadeler vermeleri üzerine sınır dışı edildiklerini yazmış.
"Resmi insan kaçakçılığına" ilişkin skandallar Türkiye kamuoyunda yeni yer almaya başlarken; Almanya'nın yüksek tirajlı Bild gazetesinin "Gri pasaport (Türk pasaportu) ile yeni kaçakçı ağı" başlıklı haberi arşivlerden ortaya çıktı.
Artı Gerçek'ten Süheyla Kaplan'ın haberine göre, Bild gazetesi, 2 Şubat 2021 tarihli güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, resmi pasaport sahibi (hizmet pasaportu) toplam 58 kişinin bir gün arayla Avusturya ve Çekya Cumhuriyeti sınırlarında yapılan kontrollerde çelişkili ifadeler vermeleri üzerine sınır dışı edildiklerini yazmış.
TAMAMI SINIRDIŞI EDİLDİ
Haberde, 14 Kasım 2020 tarihinde gri pasaport sahibi 38 kişinin Avusturya sınırında Almanya'ya "kültürel gezi" amacıyla otobüsle giriş yapmak istedikleri ve Almanya polisinin çelişkili ifadelerden şüphelenmesi üzerine grubun tamamının sınırdışı edildiği bilgisi yer aldı.
20 GRİ PASAPORTA SAHİP KİŞİNİN...
Ayrıca olaydan bir gün sonra 15 Kasım tarihinde de 20 gri pasaporta sahip kişinin üç ayrı taksi ile Çekya Cumhuriyeti'ndeki kontrollerde kimliklerinin tespit edilmesinin ardından sınır dışı edildiği kaydedildi. Artı Gerçek'e konuşan bir hukukçu "Muhtemelen AKP ya da konu Türkiye'de ilgili resmi kurumlar tarafından bilinmekteydi. Üzerine gidilmedi. Şimdi kamuoyuna yansıyınca küçük soruşturmalar ile skandalı örtmeye çalışıyorlar" dedi. Kaynak: Gri pasaport ile insan kaçakçılığı daha önce Bild gazetesinde yer almış.
CHP’li Aygun: Hazine’ye ait taşınmazlar aceleyle vakıflara devredildi
İzmir'de sokak ortasında pompalı tüfekle öldürdü
Rusya gözdağı verdi: Kan gölüne döner