Antalya'da 19 Mayıs coşkusu: Deniz korteji gerçekleştirildi

Antalya'da 19 Mayıs coşkusu: Deniz korteji gerçekleştirildi

Antalya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk bayraklarıyla donatılmış çok sayıda deniz aracı, tarihi Kaleiçi yat limanından Konyaaltı ilçesine doğru deniz korteji düzenledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Antalya'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenin ardından, Kaleiçi Marina'dan Konyaaltı Varyantı'na kadar teknelerle deniz korteji yapıldı. Deniz polisi, sahil güvenlik botları ve çok sayıda tekne ile birlikte gerçekleştirilen bu etkinlik, renkli ve coşkulu anlara sahne oldu.

aw207882-10.jpg

Atatürk bayraklarıyla süslenmiş tekneler, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi botlarıyla birlikte korteje katıldı. Kortej sırasında Konyaaltı Sahili'nde gerçekleştirilen flyboard gösterisi ise büyük ilgi gördü. Özel mekanizma ile çalışan flyboard ile yapılan gösteri, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Göksu adlı geminin kortej gemilerini selamlaması da alkış aldı.

aw207882-13.jpg

Kutlamalar akşam saatlerinde de devam etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşü, Konyaaltı Varyant'tan Cumhuriyet Meydanı'na kadar meşaleler eşliğinde gerçekleşti. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda saat 21.00'de Buray konseriyle kutlamalar son bulacak.

aw207882-12.jpg