Antalya'da sis ve toz taşınımı hayatı felç etti

Antalya'da sis ve toz taşınımı hayatı felç etti

Antalya'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis ve toz taşınımı, kent genelinde görüş mesafesini önemli ölçüde düşürdü. Şehir merkezinde yoğun bir sis bulutu ve toz taşınımı, özellikle Konyaaltı sahil şeridi ve Beydağları'nın net bir şekilde görülmesini engelledi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar, sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan esen rüzgarın deniz üzerindeki nemi karadaki sisle buluşturduğunu belirtti. Acar, "Sis ve toz bulutu nedeniyle görüş mesafesi 600 metreye kadar düştü. Sisin, sıcaklığın artması ve nemin düşmesiyle önümüzdeki saatlerde kalkacağını tahmin ediyoruz. Akşam saatlerine kadar toz taşımının da sona ermesini bekliyoruz. Nem oranı şu anda yüzde 95 civarında, gün içinde yüzde 98'e ulaşacağını öngörüyoruz," dedi.

Antalya'da sis ve toz taşınımı nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşarken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Görüş mesafesinin azalmasıyla birlikte trafikte de aksamalar yaşandı. Meteoroloji, hava koşullarının gün içinde düzelmesini beklediklerini açıkladı.