Antalya'da yakan yarışma! 3 dakikada 323 gram acı biber yedi

Antalya'da yakan yarışma! 3 dakikada 323 gram acı biber yedi
Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 25'incisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında kapsamlı acı biber yeme yarışmasında 3 dakikada 323 gram acı biber yiyen Ahmet Gürhan birinci oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen yarışmaya Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, STK üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Yarışmacılar, öncelikle tartılan biber kolilerini aldılar ve yarışma standına kalıcı acı biberleri katıldı. Acıyı hafifletmek için katılımcılar ayran ve domates gibi yiyecekleri kullanmaya çalıştılar.

aw196039-04.jpg

Yarışma sırasında katılımcıların ağızlarında oluşan yanma hissi net bir şekilde gözlemlendi. Bazı katılımcılar, acı biberin verdiği yanmayı azaltmak için olayları ayran döktüler.

Yarışmanın sonunda, 323 gram acı biber yiyen Ahmet Gürhan birinci olurken, 310 gram acı biber yiyen Celal Demir ikinci, 306 gram acı biber yiyen Yetkin Tuncer ise üçüncü oldu. Birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL ve üçüncüye 3 bin TL para ödülü verildi. Dereceye giren yarışmacılar, madalya ve ödüllerini Kaymakam Tekin Erdemir ve Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu'nun elinden aldılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar