Bu eşsiz kuruyemiş, bedenin ihtiyacı olan birçok mineral ve vitamine sahiptir ve sayısız faydaya sahiptir. Günde 100 gram tüketilen Antep fıstığı, bedenin gereksinim duyduğu yağları karşılayabilir.
Antep fıstığının faydaları saymakla bitmez. Sadece çerez olarak tüketilmeyen bu lezzetli fıstık, çeşitli yemeklere, baklavaya ve birçok tatlıya da lezzet katar. Beslenme uzmanları, Antep fıstığının sağlık açısından en faydalı kuruyemişlerden biri olduğunu vurgulamaktadır. İngiliz uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar, Antep fıstığının kan şekerini düzenlemede yardımcı olduğunu ve ani enerji ve şeker düşüklüğünün önlenmesine katkı sağladığını göstermektedir. Ayrıca, iç organlar ve özellikle kalp sağlığı üzerinde de sayısız faydası bulunmaktadır.