Apple eleştirilere rağmen iPhone dayanıklılık testi videosunu yayınladı

Apple eleştirilere rağmen iPhone dayanıklılık testi videosunu yayınladı

Apple'ın dayanıklılığını test etmek için kullandığı yöntemler konusunda eleştiri yağmuruna tutulan iPhone'ları nasıl test ettiği ortaya çıktı...

Apple, iPhone'ları "en dayanıklı ve şartlara uyumlu" akıllı telefonlar olarak tasarlamak gibi bir resmi hedef belirtmese de, cihazlar bir dizi dayanıklılık testinden geçiyor. Özellikle iPhone 7'nin suya dayanıklılık özelliği, sonraki modellerde de benzer özelliklerin ön plana çıkmasını sağladı.

Marques Brownlee gibi YouTube'da teknoloji içerikleri paylaşan kişiler, Apple'ın iPhone'larını dayanıklılık açısından nasıl test ettiğini gösteren videolar paylaşıyorlar. Bu videolarda, iPhone'lar çeşitli zorlu testlere tabi tutuluyor ve bazıları diğerlerine göre daha insaflı olabiliyor.

apple-iphone-dayaniklilik-testi-video-1717046588.jpg

Örneğin, basınçlı su testleri, iPhone'ların suya dayanıklılığını ölçmek için kullanılıyor. Farklı basınç seviyelerindeki sulara maruz bırakılan iPhone'lar, nasıl tepki verdikleri inceleniyor. Benzer şekilde, düşme testleri de yapılarak farklı yüksekliklerden düşmelerde ne kadar hasar aldıkları belirleniyor. Bu testlerde özel kameralar kullanılarak darbe anları ağır çekimde inceleniyor ve tasarım hataları tespit edilmeye çalışılıyor.

57ca54a1b25b45e608ca96fea1e66ede9210bacf.jpeg

Ayrıca, motosiklet veya metro gibi araçlarla seyahat eden iPhone kullanıcılarının deneyimleri de inceleniyor. Özel yazılımlarla kontrollü sallama testleri yapılıyor ve bu sırasında hangi donanım parçalarının arızalandığı belirleniyor.

apple-watch-ultra-icin-dayaniklilik-testi-programi161165-0.jpg

Tüm bu testlerin yanı sıra, iPhone'lar piyasaya sürülmeden önce 10 binden fazla ön testten geçiyorlar. Bu testler, cihazların dayanıklılığını ve kullanıcı deneyimini artırmak için yapılan önemli adımlardan sadece birkaçı.