Apple Vision Pro global pazarda görücüye çıktı

Apple Vision Pro global pazarda görücüye çıktı

Apple Vision Pro'nun küresel pazara çıkış tarihi nihayet belli oldu ve piyasalarda büyük yankı uyandırdı.

Apple'ın karma gerçeklik başlığı Vision Pro, Temmuz ayında küresel bir lansman için hazırlık yapıyor. Kaynaklara göre, ABD pazarındaki ilginin azalması üzerine bu hamle yapıldı. Temmuz ayındaki uluslararası lansmanın resmi tarihi, 10 Haziran'daki WWDC açılış konuşmasında açıklanabilir. Bazı analistler, lansmanın daha erken olmasını bekliyordu ancak Guo Mingchi'nin tahminlerinden daha geç bir tarihte gerçekleşiyor.

Vision Pro'nun lansmanına dair ipuçları, bazı Apple mağazalarında görülmeye başlandı. Örneğin, Birleşik Krallık mağazalarında Vision Pro gösterimleri için koltuk sevkiyatı yapıldığı belirtiliyor ancak mağaza çalışanları şu anda kutuları açmaktan men ediliyor.

apple-vision-pro-6gdj-cover-xnaf-cover.webp

Ayrıca, Apple mağazaları, Vision Pro aksesuarlarını daha iyi sergilemek için alanlarını yeniliyor, bu da Temmuz ayı için planlanan bir görsel yenileme olduğuna işaret ediyor.

Başlığın yüksek fiyatı olan 3.500$'lık etiketi, benimsenmesinde potansiyel bir engel olmaya devam ediyor ve Apple, uluslararası fiyatlandırma konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Detaylar, WWDC açılış konuşmasında netleşebilir.

Vision Pro'nun Çin pazarına giriş yolu açık gibi görünüyor, çünkü başlık, ülkenin 3C sertifikasyonunu geçti. Sızdırılan bilgilere göre, Vision Pro'nun WWDC'den sonra alması beklenen diğer ülkeler arasında Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Singapur, Türkiye ve Güney Kore bulunuyor.