Araç piyasasında bir ilk! Bu seviyeler görülmemişti

Araç piyasasında bir ilk! Bu seviyeler görülmemişti

İkinci el araç piyasasında fiyat dalgalanmaları devam ediyor. Çevrimiçi araç satış platformu, ağustos ayına ait ikinci el ilanlarının fiyat endeksini analiz etti. Yapılan değerlendirmeye göre, bu yıl ilk kez ikinci el araç fiyatlarında bir ilk yaşandığını açıkladı.

Bu seviyeler görülmemişti

Sıfır otomobil fiyatlarına yönelik kampanyalar ve fiyat artışlarını kontrol altına almak için yapılan düzenlemeler, ikinci el araç piyasasındaki yükseliş trendini durdururken, fiyatlarda bir miktar gerilemeye yol açtı. Bu gelişmeler sonucunda, ikinci el araç fiyatları, bu yıl ilk kez reel olarak en düşük seviyesine indi.

i13.webp

Ağustos ayında ikinci el araç ilanlarındaki ortalama fiyat 680 bin 584 TL olarak kaydedildi. 5 yaşına kadar olan araçların ilan sayısı %2,4 artarken, otomatik vitesli araçların ilanlarında %6'lık bir artış gözlemlendi.

Geçen ay en çok tercih edilen markalar arasında Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda yer aldı. En popüler modeller ise Clio, Astra, Megane, Focus, Corolla, Egea, Civic, Polo, Passat ve Corsa oldu.

ikinci-el-otomobil-1621137.jpg

500 bin TL’ye kadar olan araçların ilan oranı, temmuza kıyasla %2,8 düşerken, 1 milyon TL ve üzeri araç ilanlarında %3,2'lik bir artış yaşandı. 5 yaşına kadar olan araçların ilanlarında %6 oranında bir artış gözlenirken, 10 yaş altındaki araç ilanlarında ise düşüş eğilimi görüldü.

rekabet-kurumundan-ikinci-el-otomobil-satan-web-sitelerine-sorusturma.webp

Temmuzda %20,3 olan otomatik vitesli araç ilanları, ağustos ayında %26,5’e yükselirken, düz vitesli araç ilan oranı %66'dan %63'e geriledi. Yarı otomatik vitesli araç ilanları ise temmuz ayında %13,4 iken, ağustosta %10,3’e düştü.