Araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Bugünden itibaren zorunlu

Araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Bugünden itibaren zorunlu

Avrupa Komisyonu, 7 Temmuz itibarıyla tüm motorlu araçlar için geçerli olacak yeni araç güvenliği kurallarını duyurdu.

Avrupa Komisyonu, 7 Temmuz itibarıyla tüm motorlu araçlar için geçerli olacak yeni araç güvenliği kurallarını duyurdu. Yapılan açıklamada, bu yeni kuralların tüm yeni araçlarda çeşitli ileri sürücü destek sistemlerinin zorunlu olacağını ve bu adımın yol güvenliğini artıracağını vurguladı.

2022'den beri geliştirilen yeni araç türleri için geçerli olan genel güvenlik kurallarının, AB genelinde yolcuları, yayaları ve bisikletlileri daha iyi koruduğu belirtildi. Ayrıca, yeni tedbirlerin 2038 yılına kadar 25 binden fazla hayat kurtarması ve en az 140 bin ağır yaralanmayı önlemesi bekleniyor.

52.jpg

Açıklamada, AB kuralları çerçevesinde, 7 Temmuz'dan itibaren otomobiller, kamyonetler, kamyonlar ve otobüsler de dahil olmak üzere tüm yeni motorlu taşıtlarda şu sistemlerin bulunması gerektiği belirtildi:

  • Akıllı hız yardımı sistemi
  • Geri görüş kamerası veya arka park mesafe sensörü
  • Sürücü yorgunluk algılama sistemi
  • Acil durum frenleme asistanı

Ayrıca, otomobiller ve kamyonetlerin şerit takip asistanı, acil durum frenleme sistemi ve kaza veri kaydedicisi ile donatılacağı bildirildi. Otobüs ve kamyonların ise yayalara veya bisikletlilere çarpmayı önlemek için kör nokta belirleme teknolojisi, çarpışmaları önlemek için uyarılar ve lastik basıncı izleme sistemi bulundurması gerekecek.

0213.jpeg

Bu yeni önlemlerle birlikte, Avrupa Komisyonu trafik güvenliğini artırmayı hedefliyor ve bu adımların önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde hayat kurtaracağını ve yaralanmaları azaltacağını öngörüyor.

582.jpg